The Malaysia Post

Platform digital yang dipilih susun pertama di Malaysia untuk sneakerheads untuk membeli dan menjual kasut berharga

CNCRD

Syarikat teknologi Malaysia CNCRD telah melancarkan dirinya ke dalam dunia digital untuk mengganggu budaya jualan semula yang berkembang pesat, khususnya, kasut.

Dengan berbuat demikian, ia adalah platform digital pilihan susun pertama di Malaysia untuk sneakerheads membeli dan menjual kasut berharga mereka.

Pusat Sehenti untuk Menjual dan Membeli Kasut

Direka bentuk sebagai pusat sehenti untuk menjual dan membeli kasut di pasaran sekunder, platform yang dipilih susun memudahkan penontonnya untuk bergerak dalam pasaran tepu. Ia juga bertujuan untuk meminimumkan risiko membeli replika atau hanya mendapat produk yang salah sama sekali.

“Kami telah mengambil kira banyak peralihan baru-baru ini dalam budaya jualan semula – di peringkat tempatan dan global. Sepasang kasut hari ini boleh menjadi buruk esok,” kata pengasas CNCRD Ryan Ng.

“Di sinilah kami datang untuk mengukuhkan visi kami untuk menyediakan pengalaman e-dagang runcit terbaik untuk pengguna kami. Dan untuk CNCRD juga menyediakan pengalaman luar talian untuk pelanggan kami membeli dan menjual kasut terkini yang paling diidamkan dalam keadaan terbaik. seboleh-bolehnya,” tambah Ng, seorang pakar sukan dan usahawan teknologi yang gemar.

Baca Lagi | Apakah ‘carchitecture’ atau seni memasukkan kereta dalam reka bentuk dalaman?

Baca Lagi | Tiket pra-jualan untuk lawatan Blackpink di KL habis dijual walaupun terdapat aduan mengenai harga yang terlalu tinggi

Bilik Pameran Brick and Mortar

Di samping platform dalam talian, CNCRD telah melancarkan bilik pameran bata dan mortarnya di The Five, Damansara Heights untuk membawa yang terbaik dari kedua-dua dunia — skalabiliti teknologi kepada penjual dan keintiman ruang fizikal kepada pelanggan.

“Kami percaya pengalaman membeli-belah hibrid ini adalah cara untuk pergi,” jelas lelaki berusia 22 tahun itu.

Pengasas syarikat itu ialah Ryan Ng yang berusia 22 tahun, yang menggelarkan dirinya sebagai sneakerhead dan usahawan teknologi yang gemar. — Gambar ihsan CNCRD
Pengasas syarikat itu ialah Ryan Ng yang berusia 22 tahun, yang menggelarkan dirinya sebagai sneakerhead dan usahawan teknologi yang gemar. — Gambar ihsan CNCRD
Berasal dari Muar, Ng diperkenalkan dengan adegan ini ketika pertama kali datang ke Kuala Lumpur untuk kuliah.

“Ia adalah 2018 dan saya berusia 18 tahun pada masa itu, terdapat heboh di kalangan rakan-rakan saya tentang Jordan 1 Nigel Sylvester dan ia adalah pasangan pertama yang mencetuskan minat untuk mendalami adegan itu. Saya hidup dengan elaun asas dan apa yang saya boleh lakukan ialah mengaguminya,” kata Ng.

“Pasangan pertama yang pernah saya ‘terbalikkan’ ialah sepasang UltraBoosts dan kawan baik saya selama 15 tahun adalah pelanggan pertama saya. Ia adalah perasaan yang sangat gembira, yang melonjakkan dan melonjak untuk menjual lima, 10, 20 pasang pertama saya kasut”, tambah Ng.

Bryan Ong

Dengan kesedaran ini, bahawa apa yang dia lakukan boleh menjadi perniagaan, yang mendorong Ng untuk bekerjasama dengan rakan baiknya Bryan Ong untuk menggabungkan perkongsian.

Dengan tujuan untuk mewujudkan ekosistem yang telus untuk penjual, CNCRD telah ditubuhkan pada akhir tahun lepas, untuk merapatkan jurang antara penjual dan pembeli.

“Pada masanya, kami berharap untuk mengembangkan kategori produk kami untuk memasukkan pakaian, koleksi dan banyak lagi,” kata Ong.

Untuk mengukuhkan pasukan, Ng dan Ong telah mengikat Ric Wang sebagai pengasas bersama dan pengarah kreatif CNCRD.

“Bersama-sama dengan Bryan, Ric dan seluruh pasukan kami di CNCRD, saya berharap dapat bekerja dan memimpin CNCRD untuk mengukuhkan kedudukannya sebagai peneraju industri di peringkat tempatan dan serantau serta berkembang secara mampan,” kata Ng.

“Seperti halnya dengan budaya kasut, adalah penting bagi kami untuk mewujudkan ‘puak CNCRD’. Kami telah merancang pelbagai aktiviti yang bertujuan untuk memberi khidmat kreatif pelbagai disiplin dengan bekerjasama dalam memupuk ruang fizikal kami,” tambah Ng.

Read Previous

Tiket pra-jualan untuk lawatan Blackpink di KL habis dijual walaupun terdapat aduan mengenai harga yang terlalu tinggi

Read Next

In Putrajaya, race to unseat ‘ketua kampung’ Ku Nan begins anew

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.