The Malaysia Post

Cara Terbaik untuk Menjimatkan Wang dalam Perjalanan

Menjimatkan Wang untuk Perjalanan

Idea lama bahawa melancong adalah hobi yang mahal untuk orang kaya dan terkenal adalah tanggapan ketinggalan zaman. Ramai orang bertanya kepada kami bagaimana kami mampu melancong ke lebih daripada 60 negara pada usia dua puluhan.

Di sinilah penjimatan menjadi langkah penting untuk melancong dan kejayaan kewangan. Menyimpan wang bukanlah tugas yang sukar jika anda tahu di mana untuk bermula. Itulah sebabnya kami dapat menjimatkan wang kami di salah satu bandar paling mahal di dunia dan berterusan sehingga hari ini.

Jika anda menetapkan matlamat dan meletakkan fikiran anda kepadanya apa-apa yang mungkin. Mulakan dengan kecil dan akhirnya anda akan menyimpan sebahagian daripada pendapatan anda setiap bulan. Dari sana, hanya menunggu masa sebelum anda mempunyai cukup untuk perjalanan hebat yang selalu anda impikan.

Ingat semuanya bermula dengan dolar pertama! Berikut ialah cara asas kita menjimatkan wang untuk perjalanan dan kekal di jalan raya lebih lama dengan lebih murah.

Kurangkan Perbelanjaan Am Anda

Saya tahu bahawa kaki anda mungkin kelihatan membunuh dalam pakaian baru wanita. Dan mungkin gel cukur mewah baharu itu benar-benar menjadikan janggut anda kelihatan lebih baik kawan-kawan…namun, adakah anda benar-benar memerlukan semua yang anda beli? Kemungkinan besar tidak. Salah satu cara utama untuk mengurangkan perbelanjaan adalah untuk mengurangkan semua omong kosong yang anda tidak perlukan untuk mempunyai kehidupan yang memuaskan. Berapa banyak yang anda boleh potong untuk hidup dengan selesa?

Hanya kerana anda membuat dan mempunyai wang tidak bermakna anda harus membelanjakannya dengan segera pada setiap hari gaji. Anda tidak memerlukan TV baharu. Anda tidak memerlukan sedozen pasang kasut. Ini adalah langkah pertama dalam menyimpan untuk perjalanan – hidup di bawah kemampuan anda.

Anda juga boleh melihat cara yang lebih kreatif untuk mengurangkan perbelanjaan seperti merundingkan semula kontrak dengan penyedia perkhidmatan seperti perkhidmatan telefon atau internet. Selalunya mungkin untuk mengancam untuk menukar penyedia yang mereka tawarkan kadar yang lebih rendah untuk mengekalkan anda sebagai pelanggan sedia ada.

Baca Lagi | Siapakah Pembohong yang Lebih Besar, Lebih Baik, Lelaki atau Wanita?

Baca Lagi | Idea Pose Fotografi Terbaik

Suka Memasak

Salah satu cara paling mudah untuk menjimatkan wang dalam perjalanan adalah untuk mula memasak semua makanan anda. Ini bermakna sarapan pagi, makan tengah hari yang dibungkus dan makan malam. Jangan mengambil kopi dan bagel dalam perjalanan ke tempat kerja, kerana kos itu boleh menjadi salji dengan cepat. Restoran sentiasa lebih mahal daripada makanan yang dimasak di rumah.

Di Amerika Syarikat, makan kos rendah keluar dengan rakan-rakan saya menghabiskan sekurang-kurangnya $15-$20, dan kemudian, sudah tentu, kami memberi tip di Amerika supaya terdapat $4-5 lagi selain daripada itu. Penyelesaian mudah untuk ini ialah pergi ke kedai runcit, ambil buku masakan, dan siapkan hidangan anda sendiri. Ia bukan sahaja membantu menjimatkan gaji anda, malah ia lebih sihat.

Dan jika anda benar-benar mesti makan di luar buat keputusan anda dengan bijak. Apabila kami mula menyimpan untuk perjalanan, kami keluar seminggu sekali, ke tempat sushi kegemaran kami. Makanan itu tidak murah iaitu hampir $100, tetapi kami diberi kemewahan kerana kami mengurangkan pengambilan yang buruk, rangkaian restoran dan penghantaran yang boleh menambah lebih banyak dalam seminggu. Tidak kira kewangan anda, tidak ada salahnya untuk menilai semula perbelanjaan anda dan adalah bagus untuk bermula dengan pembelian makanan.

Potong Bar

Saya yakin anda tahu ke mana arahnya. Mula-mula saya mengambil pakaian, kemudian makanan, dan sekarang alkohol! Ya – ia bukan sains roket, alkohol dan bar boleh menjadi sangat mahal. Mengapa tidak menganjurkan rakan anda untuk malam wain?

Atau jemput semua orang ke rumah anda dengan membawa bir untuk menonton perlawanan dan bukannya pergi ke bar sukan? Pilihan ini adalah pilihan yang mudah dibuat dan boleh menetapkan anda menuju kebebasan kewangan dengan mudah.

Aktif di Luar

Saya masih ingat ketika kami tinggal di NYC dan keahlian gim adalah melalui bumbung! $150 sebulan untuk bersenam? Tidak semua orang mampu membelinya. Terdapat banyak cara untuk kekal aktif tanpa perlu pergi ke gim. Mungkin berbasikal ke tempat kerja? Mungkin belajar cara bermain bola keranjang, bola tampar atau besbol? Atau hanya pergi berlari di taman yang bagus berhampiran.

Semasa saya di kolej, saya akan menjimatkan wang untuk perjalanan dengan menggunakan gim percuma sekolah saya. Apabila itu tidak tersedia, saya menonton video senaman YouTube di ruang tamu atau taman saya. Terdapat pelbagai cara untuk kekal aktif di luar yang benar-benar percuma. Ini adalah satu perbelanjaan yang kami berikan sedikit ruang untuk bergerak, mengekalkan bentuk badan dan mengekalkan hobi adalah elemen penting untuk kehidupan yang bahagia & sihat. Simpan kos secara sederhana!

Manfaatkan Kad Kredit Perjalanan

Bila-bila masa ada tawaran kad kredit baharu dengan insentif perjalanan yang hebat, saya mendaftar. Saya telah menghabiskan 11 tahun sekarang membina kredit saya supaya ini boleh dilakukan, tetapi terdapat juga kad hebat yang ditawarkan untuk mereka yang tidak mempunyai kredit sama sekali.

Kelebihan sebenar berlaku dengan kad kredit ganjaran yang memberi anda mata dengan pembelian harian anda. Kad ganjaran terbaik menawarkan bonus pendaftaran dan mata yang menarik untuk setiap pembelian yang boleh membawa kepada pulangan tunai 2% dalam poket anda. Mata tersebut boleh membayar untuk penerbangan, hotel, atau juga sewa kereta.

Pastikan anda bertanggungjawab dengan mana-mana kad kredit baharu. Bayar bil anda tepat pada masanya, bayar sepenuhnya dan jangan membelanjakan apa yang anda tidak ada. Berikut adalah beberapa lagi petua untuk perbankan perjalanan.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Idea Pose Fotografi Terbaik

Read Next

Penyiapan Unit 3 di Loji Barakah Diraikan oleh Presiden UAE dan Korea

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.