The Malaysia Post

Tiga Filem Seram Baharu yang mendebarkan untuk Dilihat

Filem Seram yang Menguasai Sembang Internet

Dengan Oktober dan musim filem Halloween di belakang kita sekarang, akhirnya ada masa untuk menonton lebih banyak lagi filem seram yang telah menguasai perbualan internet beberapa minggu lepas.

Beberapa yang baru saya tonton sekarang kerana mereka akhirnya boleh didapati di VOD selepas tayangan di pawagam AS, manakala sesetengahnya tidak disentuh dalam baris gilir tontonan saya kerana jadual kerja (dan kumpulan) saya yang masih agak sibuk.

Kebanyakan filem ini hanya boleh anda temui di platform VOD, dan dengan bantuan VPN, jadi jika mana-mana tajuk ini menarik minat anda, anda tahu apa yang perlu dilakukan!

Penggera 2

Filem seram tidur yang paling tidak dijangka pada tahun ini setakat ini, Terrifier 2 ialah bajet mikro yang dibiayai orang ramai (AS$250,000 atau RM1.1 juta) paling hebat yang bermula sebagai platform penstriman eksklusif (di Screambox, platform yang lebih kecil yang dikuasakan oleh Bloody menjijikkan).

Ia sepatutnya ditayangkan di pawagam AS untuk hanya tiga malam, namun entah bagaimana ia menjadi sensasi dari mulut ke mulut yang setakat ini telah menarik AS$10 juta di box-office, kekal dalam 10 carta box-office teratas AS untuk hujung minggu kelima berturut-turut.

Ia merupakan kemenangan besar untuk adegan seram indie bajet mikro, terutamanya kerana ia kelihatan dan bermain seperti satu, dengan semua lakonan goyah/amatur yang dijangkakan daripada usaha bajet yang begitu rendah.

Ini merupakan peningkatan besar pada Terrifier pertama dari 2016 walaupun (dan tidak, anda tidak perlu melihat filem pertama untuk menikmati filem ini), sebahagian besarnya berkat percubaan yang lebih tertumpu untuk mencipta dan mengekalkan naratif (memfokuskan pada sepasang adik-beradik muda remaja).

Malah ia juga menunjukkan latar belakang untuk watak bintang filem yang tidak diragui Art The Clown, sambil turut menyediakan kemungkinan francais semasa adegan pasca-kreditnya, tetapi keganasan di sini yang benar-benar membuat filem itu (dan yang menyebabkan kepada khalayak yang berpusu-pusu melihatnya ― laporan orang yang muntah semasa tayangan akan melakukannya!), dan Terrifier 2 mempunyai beberapa kesan praktikal yang paling luar biasa (tengkorak dihancurkan, mata dicungkil, dada hancur, muka dibelah dll) yang anda akan lihat dalam filem tahun ini.

Ia jelas ke mana semua belanjawan pergi, dan filem itu lebih mengagumkan untuknya.

Jika anda seorang anjing gore-hound dan boleh memaafkan beberapa lakonan yang lemah daripada beberapa pelakon, ini adalah emas tulen.

Baca Lagi | NGO Meningkatkan Penggera Terhadap Percubaan Media Sosial Berbayar dengan Kandungan Anti-DAP dan Anti-Cina

Baca Lagi | Inilah Sebab Kandungan PRU15 Bercaj Perkauman di TikTok tidak Disederhanakan

Orang gasar

Satu lagi masalah tidur yang melanda AS pada musim Halloween ini, mencatatkan kutipan sekitar AS$41 juta di AS dan Kanada daripada belanjawan AS$4.5 juta yang sangat kecil, kejutan kecil (kebanyakannya) satu lokasi yang ketat ini telah membahagikan pendapat, kebanyakannya berkat ketiganya yang mencabar logik. berlakon, tetapi sekurang-kurangnya hampir semua orang bersetuju bahawa dua lakonan pertama filem itu adalah sekeping pembikinan filem seram.

Sebuah filem terobosan oleh penulis-pengarah Zach Cregger (yang sebelum ini menerajui Miss March dan The Civil War On Drugs), ini adalah salah satu filem yang menggembirakan penonton yang salah meletakkan penonton dengan banyak kelainan dan sudah tentu beberapa ikan haring merah juga , jadi untuk bercakap tentang plot filem ini adalah untuk menafikan penonton kali pertama akan keseronokan yang sangat mendebarkan yang ada di sini.

Satu-satunya perkara yang saya akan berikan ialah mengenai seorang wanita muda bernama Tess (Georgina Campbell yang cemerlang) yang telah pergi ke Detroit untuk temu duga kerja dan telah menempah sewaan Airbnb, hanya untuk mengetahui bahawa orang lain (Keith, juga sangat baik. lakonan Bill Skarsgard) sudah pun tinggal di sana.

Sejak itu, ia adalah satu siri satu keputusan berbahaya/buruk demi satu yang dibuat oleh watak-watak, terutamanya selepas bilik tersembunyi di ruang bawah tanah ditemui, dan di mana Cregger membawa kami selepas itu (sangat pakar, jika boleh saya katakan), Saya akan meninggalkannya untuk anda ketahui.

Salah satu sorotan seram mutlak tahun ini untuk saya.

Aliran mati

Kita semua tahu/mengikuti internet/pelawak YouTube yang menjengkelkan, bukan? Nah, filem rakaman yang ditemui dengan kemas ini adalah mengenai satu watak sedemikian, yang telah dibatalkan kerana skandal yang nampaknya enggan ditanganinya secara langsung.

Shawn yang sangat menjengkelkan dimainkan dengan sempurna oleh pengarah bersama Joseph Winter, dan dalam usaha untuk membuat kemunculan semula, dia secara bodoh memutuskan untuk melakukan strim langsung dirinya tinggal di rumah berhantu selama satu malam, dan untuk menjadikan perkara lebih menarik. (dan sudah tentu untuk menggembirakan penajanya), dia berjanji akan berlari ke arah sebarang bahaya dan mencetuskan mana-mana hantu/hantu sekiranya dia menghadapi apa-apa.

Ia memerlukan jenis kemahiran yang istimewa untuk mencipta watak yang menjengkelkan yang kita akan gembira untuk melihat pengalaman pelbagai bentuk kemunculan, tetapi juga tidak cukup menjengkelkan untuk membuatkan kita mahu mematikan filem itu pada mulanya, dan filem itu berjaya menarik ini dengan cemerlang.

Jelingan yang sangat melucukan pada kemasyhuran internet dan rakaman seram yang sangat berkesan didapati dalam satu, Deadstream akan menggembirakan peminat filem Evil Dead.

Para pembikin filem tidak berhemat dengan kesan praktikal yang melekit, menjadikan yang satu ini sebagai tunggangan menakutkan yang sangat menghiburkan dari awal hingga akhir.

Cuma jangan ambil terlalu serius dengan filem itu, dan anda akan lebih baik.

Read Previous

Inilah Sebab Kandungan PRU15 Bercaj Perkauman di TikTok tidak Disederhanakan

Read Next

Demokrasi Bermula di Rumah, Tetapi Buat Masa Ini Kami Mengundi

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.