The Malaysia Post

Acara Halloween yang mendebarkan di Malaysia 2022

dengan ketibaan Halloween di Malaysia, akhirnya menikmati percutian dan berpakaian dalam kostum yang menyeramkan.

4 Tempat Menarik di Holloween Tahun ini

Ini adalah 4 tempat menarik yang boleh anda kunjungi tahun ini untuk keseronokan yang menyeramkan bersama rakan atau keluarga (jika anda boleh menyakinkan ibu bapa anda di sini untuk masa berhantu dahulu). Ia akan membuatkan anda menjerit dan ketakutan, memberikan anda adrenalin sepanjang malam!

1. Malam Ketakutan 8

Dihoskan oleh Sunway Lagoon, Nights of Fright berada dalam tahun ke-8 beroperasi, oleh itu nombor ‘8’ diletakkan di hujung nama. Taman hiburan yang memenangi anugerah ini menggabungkan pelbagai tunggangan seram seperti rumah hantu yang diilhamkan oleh cerita rakyat Malaysia, tunggangan menjerit mendebarkan, persembahan menyeramkan dan pelakon ‘syaitan’ yang akan menakutkan anda di mana-mana sudut rawak yang anda tuju.

Seluruh Sunway Lagoon telah berubah menjadi syurga yang menakutkan setiap hujung minggu yang pasti akan membuatkan jantung anda berdegup lebih laju daripada kereta F1!

2. Brick-or-Treat

Di Johor Bahru (ya, ada acara Halloween di luar KL. *Sisipkan sindiran* “Mengejutkan” ya?)

Bagaimanapun, berbalik kepada artikel kami 😀

Di Johor Bahru, kami ada Legoland! Dan tahun ini, Legoland menganjurkan acara Halloween yang besar, yang dikenali sebagai Brick-or-Treat [aka trick-or-treating]. 

Acara ini terutamanya untuk keluarga dengan kanak-kanak, kerana anak-anak kecil juga perlu berseronok! Meninggalkan suasana Halloween yang menakutkan, Brick-or-Treat ialah karnival Halloween di mana kanak-kanak boleh bermain dan “trick-or-treat”. Sesi seperti pesta tarian, mengangkut gula-gula, memburu pemulung dan banyak lagi disertakan untuk mencipta masa terbaik untuk semua orang.

3. Jeritan Kegelapan

Dihoskan oleh The TOP Penang, taman tema itu akan berubah menjadi taman hantu yang menyeramkan daripada keseronokan biasa mencari diri pada Oktober ini sahaja! Tahun ini, The TOP Penang telah memilih “Scream of Darkness” untuk menyambut Halloween tahun ini. 

Akuarium akan menjadi kawasan yang menyeramkan dan ceroboh manakala Pusat Penyelidikan Jurassic dikelilingi oleh dinosaur yang ‘hidup’. Dan siapa yang boleh melupakan rumah berhantu yang dipenuhi dengan zombi!

4. Hauntu

Dikenali oleh netizen sebagai “rumah berhantu paling menyeronokkan di Kuala Lumpur”, Hauntu sebenarnya bukanlah rumah berhantu di sini. Tetapi ia sebenarnya rumah berhantu interaktif!

Komunikasi adalah kunci untuk ini, kerana pemain perlu berinteraksi dengan pelakon untuk menerima petunjuk sepanjang permainan, dan setiap keputusan yang dibuat pemain akhirnya akan mempengaruhi nasib mereka pada hasil akhir cerita. Jadi, jika anda rasa ingin menyertai cerita ‘hantu’ ini adalah perkara anda, pergi ke Hauntu hari ini untuk menikmati keseronokan yang tidak pernah berlaku sebelum ini!

Baca Lagi | Pelaburan dan kehadiran UAE di Asia

Baca Lagi | Adakah Crypto Bullshit?

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Adakah Crypto Bullshit?

Read Next

‘Raja Playboy’ Indonesia berkahwin buat kali ke-88… dengan bekas isteri

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.