The Malaysia Post

Tempat Makanan Malaysia Terbaik di Dubai

Nur Malaysia

malaysian
Photo: @nurmalaysia_dubai

Tanda sebenar sama ada restoran Malaysia menyajikan hidangan yang benar-benar asli adalah apabila ia dinaungi oleh masyarakat Melayu tempatan, dan Nur Malaysia pastinya memenuhi jangkaan itu.

Teliti menu lengkapnya dan anda akan temui pelbagai hidangan kegemaran ramai yang membangkitkan keselesaan masakan di rumah serta suasana makanan jalanan yang lazat di Malaysia: kuey teow goreng (mi goreng rata) dan asam pedas ikan (ikan dalam pedas). dan kuah asam) untuk menamakan pasangan.

Mamak

malaysian
Photo: @mamak.ae

Di mana lagi anda boleh mendapatkan nasi kandar di UAE? Hidangan kari dan nasi – yang berasal dari Pulau Pinang – boleh didapati pada hujung minggu sahaja di Mamak. Terletak di Dataran Wasl di Al Safa, Mamak juga berbangga dengan menghidangkan roti canai yang paling gebu, iaitu variasi paratha Asia Tenggara yang biasa digunakan oleh kebanyakan pengunjung yang berpangkalan di Dubai.

Baca Lagi | Idea Terbaik untuk Memulakan Saluran Youtube pada 2023

Baca Lagi | Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Dropshipping di Malaysia

Keistimewaan lain di dapur termasuk nasi lemak (nasi kelapa yang dihidangkan dengan cili sambal, ikan bilis goreng, telur rebus, hirisan timun dan daging pilihan anda) serta roti jala (krep renda yang sedap dihidangkan dengan kari ayam ala Malaysia. ).

Padi Village

Photo: @padivillage.dxb

Diinspirasikan oleh pesona sekolah lama kedai kopi dan gerai penjaja di Malaysia, Padi Village menyajikan kedua-dua hidangan tradisional dan makanan jalanan yang dipengaruhi, semuanya dihidangkan pada pembungkus makanan berwarna perang yang biasanya digunakan untuk dibawa pulang.

Daripada mee goreng (mee goreng) yang lazat kepada laksa Assam Pulau Pinang yang pedas, Padi Village adalah asli Malaysia hingga intinya, yang bermaksud perisa tidak disiram atau dibuat lebih lembut untuk selera asing.

Read Previous

Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Dropshipping di Malaysia

Read Next

Trend Kecantikan Musim Sejuk TikTok: Kuku Baldu, Pengkulitan dan Minyak Bibir

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.