The Malaysia Post

Menteri Hal Ehwal Agama Tumpu Pengukuhan Perpaduan Dalam Kalangan Masyarakat Islam

Memperkukuh Perpaduan Umat Islam di Malaysia

Kementerian Hal Ehwal Ugama akan menumpukan usaha mengukuhkan perpaduan ummah dalam membina pembangunan negara, kata menterinya, Senator Datuk Mohd Na’im Mokhtar.

Beliau berkata, ini berikutan keadaan semasa di mana jika berlaku keretakan dalam masyarakat.

“InsyaAllah, dengan doa rakyat dan sokongan daripada semua agensi agama, kita akan memastikan matlamat Islam dapat ditegakkan di negara ini dan kita akan berjaya menyatupadukan ummah.

“Prinsip saya ialah ‘saya berusaha untuk memahami’ dan hari ini, dengan mengadakan mesyuarat kabinet pertama, saya akan melihat apa yang Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu, supaya kita boleh meletakkan fokus untuk membangunkan negara bersama-sama,” katanya. berkata.

Baca Lagi | Cik Pui Yi, Pengaruh Media Sosial Wanita Teratas Malaysia, Berhenti Hanya Peminat

Baca Lagi | Kos Bencana Global AS$268b pada 2022

Mohd Naim ditemui pemberita selepas mengimbas kad perakam masa di pejabatnya bagi melambangkan beliau memulakan tugas sebagai Menteri Hal Ehwal Agama di pejabatnya di Bangunan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) Putrajaya, hari ini.

Na’im Mengadakan Mesyuarat untuk Memperkasakan Ummah

Sementara itu, Mohd Na’im berkata beliau akan mengadakan pertemuan dengan pihak berkepentingan, seperti agensi kerajaan dan badan berkaitan, untuk memahami hasrat dan aspirasi mereka ke arah memperkasakan ummah dan pembinaan negara.

Turut hadir Ketua Pengarah Jakim Datuk Hakimah Mohd Yusoff.

Mohd Na’im tiba di Bangunan Jakim pada pukul 8.31 pagi dan mengimbas kad perakam masa di pejabatnya pada pukul 8.33 pagi sebelum majlis bacaan yassin dan doa selamat diadakan.

Read Previous

Loke DAP tentang Zahid dalam Kabinet: Proses Mahkamah Masih Boleh Diteruskan

Read Next

Bagaimana Memulakan Perniagaan Amazon di Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.