The Malaysia Post

PM Anwar akan Umumkan Kabinet Hari Ini, Mesyuarat Khas ‘Peraturan Baharu’ pada Isnin

Anwar is Set

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim dijangka mengumumkan barisan Kabinet petang ini dan akan mengadakan mesyuarat khas pada Isnin untuk menetapkan beberapa syarat dengan anggota baharu.

“Mesyuarat itu akan membincangkan cara anggota Kabinet menguruskan kementerian masing-masing, cara bekerjasama dengan penjawat awam, cara membuat pengumuman media dan cara tidak membazir dana kerajaan,” katanya di Kenduri Rakyat di Masjid Muhammad Al Fateh di Taman Jati.

Ahli Parlimen Tambun akan Mengumumkan Barisan Kabinet

Tambah Anwar, tumpuan kerajaan ketika ini adalah untuk mengukuhkan dan membangunkan ekonomi.

Baca Lagi | Bagaimana Untuk Melihat Cerita Instagram Tanpa Nama?

Baca Lagi | 9 Cara Mengatasi Ketagihan Mudah Alih

“Kita perlu mengukuhkan ringgit. Apabila ringgit diperkukuh kos import akan berkurangan dan apabila ia berlaku, kos barangan dan makanan juga akan berkurangan.

“Kedua, kita perlu mengenal pasti dan memastikan untuk melaksanakan dasar yang betul untuk meningkatkan ekonomi. Untuk ini ahli politik dan penjawat awam perlu bekerjasama. Kita harus mengelak segala salah faham dan pandangan berbeza untuk merealisasikan perkara ini,” katanya.

Anwar dalam lawatan rasmi pertamanya ke kawasan Tambun selepas beliau dilantik sebagai Perdana Menteri ke-10 negara sembilan hari lalu.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

9 Cara Mengatasi Ketagihan Mudah Alih

Read Next

Hujan Berterusan Dijangka Di Beberapa Kawasan Semenanjung Malaysia sehingga Esok

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.