The Malaysia Post

Hujan Berterusan Dijangka Di Beberapa Kawasan Semenanjung Malaysia sehingga Esok

MetMalaysia

Jabatan Meteorologi Malaysia telah mengeluarkan amaran hujan berterusan di kebanyakan bahagian Semenanjung Malaysia sehingga esok.

Dalam satu kenyataan hari ini, ia berkata ramalan hujan berterusan adalah untuk Kelantan dan Terengganu, Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak (Hulu Perak) dan Pahang (Jerantut, Kuantan dan Pekan).

Ribut petir dijangka berlaku di Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Melaka, Perlis, Pulau Pinang, Perak, Kedah, Negeri Sembilan, Johor dan beberapa kawasan di Sabah dan Sarawak petang ini, katanya.

Ribut Petir dan Hujan di Beberapa Tempat

Bagi malam ini, katanya, hujan dijangka di seluruh negara, kecuali di beberapa kawasan di Sarawak (Kuching, Serian dan Samarahan) dan Sabah (Tawau), dengan ramalan ribut petir di Sandakan dan Kudat.

Baca Lagi | 9 Cara Mengatasi Ketagihan Mudah Alih

Baca Lagi | PM Anwar akan Umumkan Kabinet Hari Ini, Mesyuarat Khas ‘Peraturan Baharu’ pada Isnin

Untuk esok, hujan dijangka di Kelantan, Terengganu, Pahang, Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Johor, serta beberapa lokasi di Sabah (Pantai Barat, Sandakan dan Kudat).

Ribut petir dijangka petang esok di Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Melaka, Perlis, Pulau Pinang, Perak, Kedah, Negeri Sembilan, Johor, serta beberapa kawasan di Sabah dan Sarawak.

Pada Ahad (4 Disember), MetMalaysia menjangkakan hujan pada sebelah pagi di Perlis, Kelantan, Terengganu, Kedah, Pulau Pinang, Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan, Melaka, Johor dan beberapa kawasan di Sabah.

Ribut petir dijangka berlaku pada waktu petang dan malam di beberapa kawasan di negara ini.

Read Previous

PM Anwar akan Umumkan Kabinet Hari Ini, Mesyuarat Khas ‘Peraturan Baharu’ pada Isnin

Read Next

Rexy Katakan Tidak Tergesa-gesa Menetapkan Sasaran Akhir BWF

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.