The Malaysia Post

Cik Pui Yi, Pengaruh Media Sosial Wanita Teratas Malaysia, Berhenti Hanya Peminat

Cik Pui Yi Berhenti Hanya Peminat

Bintang media sosial Malaysia Cik Pui Yi menjadi terkenal kerana kandungan kontroversinya yang berisiko.
Dia mengumpul berjuta-juta peminat di pelbagai platform media sosial.

Bagaimanapun, semalam dia mengumumkan akan menjatuhkan imej sensualnya di khalayak ramai dengan berhenti daripada OnlyFans.

DJ untuk Permulaan Baharu

Sebaliknya, dia dan beralih kepada kerjaya dalam muzik sebagai DJ untuk permulaan baharu.

“Melakukan OnlyFans sebenarnya tidak pernah menjadi sebahagian daripada rancangan saya apabila saya mula bekerja sebagai tuan rumah pada usia 18 tahun,” katanya kepada Malay Mail semasa sidang akhbar semalam.

“Dengan langkah ini, saya mahu mematangkan diri saya sebagai pencipta kandungan dan menentang apa yang diharapkan daripada pencipta wanita lain seperti saya.”

Cik Pui Yi meletupkan belon dengan mesej negatif pada sidang akhbarnya semalam, tanda dia tidak terpengaruh dengan pengkritiknya.

Wanita berusia 24 tahun itu berkongsi bahawa ia memberi kuasa untuk akhirnya meninggalkan platform di mana dia mengembangkan peminat besarnya, walaupun menghadapi cabaran yang mendatang untuk jenamanya.

“Saya tahu ia akan mengambil masa untuk menukar jenama saya kepada muzik tetapi saya yakin dengan pasukan yang luar biasa dan sokongan peminat lama saya, saya akan berjaya,” kata Pui Yi.

Lemonade Habis Lemon

Selepas imej peribadinya dari komputer ribanya bocor dalam talian ketika dia berumur 19 tahun, bekas pelayan wanita itu ‘membuat air limau daripada limau’ dan mencipta halaman OnlyFansnya pada 2020.

Dalam tempoh dua tahun, Pui Yi mengumpul lebih 20 juta pengikut Instagram (raper Snoop Dogg di kalangan mereka) dan menjadi rakyat Malaysia pertama yang muncul di muka depan majalah lelaki Amerika, Penthouse.

Di samping lakonan dalam filem tempatan yang akan datang seperti Pulau dan KL Love Story, Pui Yi kini menerokai kemungkinan minat kreatifnya.

Dia juga berharap untuk mendapat lebih populariti di peringkat antarabangsa melalui muziknya dengan ‘Cik Pui Yi yang baharu’.

Baru-baru ini juga dilaporkan bahawa dia lulus dengan ijazah perniagaan.

Pui Yi memilih DJ-ing sebagai kerjaya seterusnya kerana ia menggabungkan kegemarannya berpesta dan muzik, latihan sejak tamat PKP di bawah bimbingan master dek tempatan terkemuka, DJ Reeve.

Men-Mory pada Hari Valentine

“DJ Reeve adalah salah seorang yang paling manis yang saya kenali, tetapi apabila dia meningkatkan kemahiran DJ saya, dia langsung tidak berlembut.” dia ketawa.

“Memandangkan saya akan debut dalam skala yang lebih besar berbanding sebelum ini dia mahu memastikan saya bersedia sebaik mungkin.”

Pengaruh media sosial itu mengeluarkan single sulungnya Men-Mory pada hari Valentine awal tahun ini dengan kejayaan besar, memperoleh sejuta strim di Spotify.

Cik Pui Yi Mengumpul Berjuta-juta Peminat di Pelbagai Platform Media Sosial

Dengan single kedua akan datang pada Januari 2023, Pui Yi menambah bahawa dia komited sepenuhnya untuk memasuki dunia DJ, mengambil kira pendapatan pasukannya dan reaksi peminatnya.
“Pada penghujung hari saya tidak akan berada di tempat saya tanpa mereka,” akuinya.

“Saya mahu menghabiskan baki tahun ini untuk bertemu peminat dan mengalami mereka sedekat mungkin melalui set DJ saya.”

Apabila ditanya sama ada dia mempunyai sebarang saguhati untuk pelanggan OnlyFansnya, model itu bersyukur tetapi tegas dengan keputusannya.

“Saya telah berterima kasih kepada peminat saya di platform dan ia akan tetap ada jika ada yang mahu mengingati saya,” katanya.

“Saya hanya berharap saya boleh mempunyai kehidupan saya sendiri mulai sekarang.”

Read Previous

Empat Pelajar ditahan kerana Didakwa Merusuh selepas Pergaduhan Kantin di Kajang

Read Next

Kos Bencana Global AS$268b pada 2022

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.