The Malaysia Post

Idea dan Aktiviti Tarikh Hari Valentine Terbaik untuk 2023

Perkara Romantik untuk Dilakukan pada Hari Valentine Yang Anda Tidak Akan Lupakan

Coklat dan sejambak bunga ros adalah hadiah Hari Valentine yang hebat dan semuanya, tetapi mungkin idea Hari Valentine yang terbaik ialah memberi orang yang anda sayangi masa yang dihabiskan bersama. Pindaan: Masa DAN kad manis yang menyatakan sebab anda menyukai mereka. (Petunjuk: Berikut ialah beberapa ucapan dan mesej Hari Valentine untuk membantu anda menyatakan perasaan anda.)

Kembali kepada idea masa berkualiti, kami telah mengumpulkan senarai 30 idea tarikh Hari Valentine untuk pasangan untuk memberi inspirasi kepada cara anda menghabiskan malam (atau siang) bersama. Ada yang bajet rendah, yang lain tiada kos langsung. Ada yang merupakan aktiviti unik, yang lain menjadikan setiap hari luar biasa. Ada yang mewah, yang lain berasa sama kasual dan selesa. Semua pasti akan membuat set masa romantis bersama.

Jika makanan mengatakan “cinta” kepadanya atau kepadanya, anda mungkin mahu memasak makan malam romantis Hari Valentine untuk dua orang di rumah. Jika tiada apa-apa yang mengatakan malam temu janji seperti PJ yang selesa, anda boleh mengakhiri malam itu dengan maraton filem romantis Hari Valentine bersama teman lelaki, teman wanita, suami atau isteri anda. Sama ada hari Valentine pertama anda bersama atau sudah berpuluh tahun mengeratkan ikatan cinta anda, anda pasti akan menghargai kenangan dari 14 Februari 2023.

Main satu permainan

Pasangan bermain backgammon sambil duduk di atas kerusi berlengan di rumah. Bilakah kali terakhir anda bermain permainan hanya dengan anda berdua? Pilih kegemaran daripada almari, atau cuba permainan bertema pasangan baharu, seperti Talk, Flirt, Dare atau Our Moments.

Buat Senarai Main untuk Satu Sama Lain

Luangkan sedikit masa menyusun senarai main untuk satu sama lain pada perkhidmatan penstriman kegemaran anda. Pilih lagu yang mencetuskan kenangan tentang hubungan anda atau hanya lagu yang anda tahu orang penting anda akan suka. Kemudian tuangkan sedikit wain, hidupkan muzik, dan kenang-kenangan.

Baca Lagi | Pertukaran Ronaldo Saudi Satu Lagi Simbol Kemerosotan Orang Cina

Baca Lagi | Kumpulan Pendidikan Cina Membuat Laporan Polis Terhadap Kertas NSTP

Kenaikan

Perkara yang boleh dilakukan semasa mendaki hari valentine. Walaupun cuaca sejuk di tempat anda tinggal, mendaki pemandangan adalah cara terbaik untuk mencabut dan berehat pada Hari Valentine ini. Mungkin terdapat tempat kegemaran di tempat anda tinggal, atau anda mungkin ingin mencuba salah satu pendakian terbaik di A.S. Walau apa pun, anda pasti akan berseronok kerana anda berada dalam syarikat yang hebat.

Sukarelawan Bersama

Pasangan muda yang rajin mengitar semula botol menggunakan beg plastik dan sarung tangan dan tersenyum. Salah satu cara terbaik untuk menghabiskan hari bersama adalah dengan memilih tujuan yang anda berdua minati dan mendaftar untuk menjadi sukarelawan—anda akan melakukan kebaikan untuk orang lain dan diri anda sendiri, kerana kerja sukarela boleh membuatkan anda berasa lebih berhubung antara satu sama lain dan masyarakat. Lawati volunteermatch.org untuk mencari organisasi tempatan dan peluang sukarelawan.

Ambil Kelas Mixology Dalam Talian

Ketahui cara membuat koktel dengan penerima penghormatan James Beard yang telah berada di barisan hadapan pergerakan koktel kraf NYC dan pengasas bar terbaik dunia, dan menjadi pelayan bar kegemaran masing-masing.

Pergi Melihat Bintang

Anda tidak memerlukan teleskop untuk menetapkan tarikh melihat bintang. Hanya pergi ke halaman belakang anda sendiri dengan selimut luar yang hangat dan gunakan aplikasi memerhati bintang untuk membantu mengenal pasti buruj di langit malam.

Main Pelancong di Bandar Anda Sendiri

Adakah terdapat mercu tanda di bandar anda yang selalu anda ingin lawati? Atau muzium yang tidak pernah anda lihat? Jadilah pelancong di rumah anda sendiri dan akhirnya semak satu atau dua item senarai baldi yang anda terus tangguhkan. Ambil peranan dengan merakam banyak gambar sepanjang hari.

Sediakan Bar Wafel

Adakah sarapan lewat pagi hidangan kegemaran anda untuk dimakan bersama? Bina wafel impian anda dengan menyediakan bar wafel DIY. Apa yang anda perlukan hanyalah adunan wafel, pembuat wafel dan semua topping yang anda idamkan. Cuba Epal Tumis, Pear & Cranberi yang ditunjukkan di sini.

Buat Buku Skrap Hubungan Anda

Malah rakan kongsi yang tidak begitu berminat dalam bidang kraf akan menikmati aktiviti yang menyeronokkan ini. Kumpulkan foto hubungan anda, stub tiket lama dan resit yang bermakna, dan buat buku cantik yang anda berdua hargai!

Bakar Sesuatu yang Manis

Membakar ialah cara yang menyeronokkan untuk meluangkan lebih banyak masa bersama pasangan anda. Dan anda akan mendapat ganjaran manis untuk dinikmati bersama, seperti Kuki Cap Ibu Jari Karamel-Coklat-Walnut ini.

Read Previous

PM Anwar Melihat Keselamatan Makanan sebagai Kawasan Baharu yang akan diterokai bersama Singapura

Read Next

Finland, Sweden Komited untuk Gabungan Nato Bersama, Kata Perdana Menteri

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.