The Malaysia Post

Honor Magic Vs akan Dijual Di Luar China, Adakah Ia Akan Diutamakan ke Malaysia?

Sihir vs di China

Honor baru sahaja melancarkan Magic Vs di China, telefon pintar boleh lipat kedua mereka yang akan menyaingi Samsung Galaxy Z Fold 4. Namun, walaupun boleh lipat pertama mereka, Magic V, tidak pernah keluar dari China, nampaknya ada peluang yang baik. Magic Vs akan disediakan di kawasan lain juga.

Jangan hanya mengambilnya daripada kami. George Zhao, Ketua Pegawai Eksekutif Honor, telah menyatakan bahawa Honor Magic Vs akan menjadi ‘telefon pintar boleh lipat antarabangsa’ pertama mereka dan ia akan tersedia di luar China.

Ini agak ketara, memandangkan sebelum ini, satu-satunya telefon pintar boleh lipat yang terdapat di luar China adalah daripada Samsung, Huawei dan Motorola.

Mengambil kira perkara itu, nampaknya ada peluang yang baik bahawa rakyat Malaysia tidak lama lagi akan dapat menguasai Magic Vs. Malaysia secara tradisinya menjadi pasaran utama untuk Honor, dan pada masa lalu kami biasanya menjadi sebahagian daripada gelombang pertama negara untuk mendapatkan peranti baharu Honor, seperti Honor 50.

Perkhidmatan Mudah Alih Google

Satu lagi petunjuk tentang ketibaan hampir Magic Vs di pantai kami ialah apabila kami diberi peluang untuk menggunakan peranti boleh lipat Honor, kami mendapati ia sebenarnya datang dengan Perkhidmatan Mudah Alih Google yang dipramuat pada kulit Android MagicOS 7.0nya.

Sebaliknya, apabila kami sebelum ini diberi peluang untuk melihat Magic V mereka yang terdahulu, ia datang dengan perisian China sahaja mereka, lengkap dengan apl seperti Weibo dan Bilibili dan bukannya suite apl Google.

Baca Lagi | Temui Gino, Anjing Tertua di Dunia pada usia 22 tahun

Baca Lagi | Anwar jadi PM10

Muliakan Malaysia

Bagaimanapun, Honor Malaysia pastinya menyimpan kad mereka di dada mereka, hanya memberitahu kami dan rakyat Malaysia bahawa kami perlu terus melayari saluran sosial mereka untuk sebarang kemas kini mengenai ketersediaan Magic Vs. Buat masa ini, nampaknya satu-satunya rantau yang mengesahkan ketersediaan ialah Eropah, yang akan mendapatkannya awal tahun depan.

Sekiranya anda terlepas, Honor Magic Vs ialah evolusi Magic V yang lebih nipis dan ringan, menampilkan paparan luar OLED FHD+ 6.45 inci dalam nisbah bidang 21:9 dengan kadar penyegaran 120Hz, manakala paparan dalaman pula OLED boleh lipat 7.9 inci dengan resolusi 2272 x 1984p dan kadar penyegaran 90Hz.

Engsel pula telah direka bentuk semula menjadi sistem tanpa gear, menggunakan hanya empat bahagian dalam struktur sokongan sambil masih mampu mengendalikan 400,000 lipatan.

Snapdragon 8+ Gen 1

Anda juga akan menemui Snapdragon 8+ Gen 1 di bawah hud dengan sehingga 12GB RAM dan sehingga 512GB storan, bersama-sama dengan MagicOS 7.0 berdasarkan Android 12 di luar kotak.

Bagi kamera, terdapat kamera utama 54MP yang diapit oleh penembak ultralebar 50MP dan kamera telefoto 8MP, bersama-sama dengan penembak swafoto 16MP pada paparan luar dan dalam. Memastikan lampu menyala sementara itu ialah bateri 5,000mAh dengan pengecasan berwayar pantas 66W.

Kami dapat melihat secara langsung Honor Magic Vs kami sendiri, dan anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya di sini.

Read Previous

Anwar jadi PM10

Read Next

Adakah Malaysia Semakin Baik?

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.