The Malaysia Post

Temui Gino, Anjing Tertua di Dunia pada usia 22 tahun

Penyelamat Pooch di California

Seekor anjing yang diselamatkan berusia 22 tahun di California telah dinamakan sebagai anjing tertua yang masih hidup oleh Guinness World Records.

Dilahirkan pada 24 September 2000, Gino berusia dua tahun ketika pelajar Universiti Colorado Boulder Alex Wolf mengambilnya dari tempat perlindungan di Humane Society of Boulder Valley pada tahun 2002.

Pada mulanya dinamakan Pee Wee, anjing kambing itu dinamakan semula sebagai Gino oleh Wolf, lapor Today.com.

Wolf, 40, berkata Gino sesuai selepas dia dibawa pulang.

Baca Lagi | Trend Penurunan Bilangan Pegawai Rumah di Sarawak, Dewan Undangan Negeri memberitahu

Baca Lagi | Setiausaha Negara AS Blinken Ucapkan Tahniah kepada PM Anwar

Gino Bermain Salji

Dia seronok berlumba-lumba dalam salji di belakang rumah dan melepak di bawah meja kopi untuk berada di tengah-tengah aksi apabila tetamu singgah.

“Jika kami mempunyai malam kemudian, dia akan berjaga, dan jika saya tidur, dia akan tidur,” kata Wolf.

Dia juga membawa Gino pulang ke California Selatan untuk tinggal bersama ibu bapanya semasa dia menamatkan pengajiannya, kerana ia kelihatan seperti “perkara yang lebih bertanggungjawab untuk dilakukan pada ketika itu.”

Wolf Lulus dari Kolej

Selepas Wolf menamatkan pengajian di kolej, Gino melihatnya melalui peralihan hidup yang besar, seperti berpindah ke apartmen, menjadi broker barang, membeli rumah dan – sebelum wabak itu – bertemu teman wanitanya, Rebecca Grenell, yang menyayangi Gino.

“Dia membuat kami ketawa setiap hari,” kata Wolf.

Wolf mengiktiraf umur panjang Gino kepada diet yang sihat dengan makanan gred manusia, penjagaan veterinar dan sokongan berterusan daripada keluarga dan rakan.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Setiausaha Negara AS Blinken Ucapkan Tahniah kepada PM Anwar

Read Next

Anwar jadi PM10

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.