The Malaysia Post

Top 10 Lelaki Paling Kacak Di Dunia 2022

Lelaki Kacak Seluruh Dunia

Top 10 Lelaki Paling Kacak di Dunia: Ramai lelaki telah mendakwa gelaran “lelaki paling kacak di dunia,” tetapi siapa yang memperolehnya sekarang? Terdapat perbincangan yang tidak berkesudahan mengenai perkara ini, dengan penyokong pelbagai calon membahaskan kes mereka. Walau bagaimanapun, beberapa pendahulu yang jelas secara konsisten muncul pada jenis kedudukan ini. Kami fikir sepuluh lelaki berikut akan menjadi antara yang paling menarik di dunia pada tahun 2022.

  1. Kim Taehyung (V)

Penyanyi, komposer, dan pelakon Korea Selatan Kim Taehyung adalah nama biasa. Kim Taehyung, lebih dikenali dengan nama pentasnya “V,” ialah ahli kumpulan lelaki Korea Selatan BTS yang sedang berkembang maju.

V memenangi gelaran “Lelaki Paling Kacak di Dunia pada 2021” daripada dua majalah tahun lepas.

Pada 29 September 2021, V telah dipilih sebagai “Lelaki Paling Kacak di Dunia” oleh pembaca perkhidmatan berita Asia Selatan Asian News International. Pada 30 September tahun berikutnya (2021), penyanyi berusia 26 tahun itu sekali lagi dinamakan “Lelaki Paling Kacak di Dunia” oleh tinjauan yang diterbitkan dalam majalah British Nubia yang dibaca dengan baik.

2. Robert Pattinson

Twilight melonjakkan Robert Pattinson menjadi terkenal dalam peranan Edward. Dia hebat dan komited dengan setiap peranan yang dimainkannya. Statusnya sebagai pelakon bergaji terbaik di Hollywood telah menjadikannya terkenal.

Sebagai Robert Douglas Thomas Pattinson, pelakon itu dilahirkan pada 13 Mei 1986. Pattinson ialah seorang warga London yang menjulang tinggi yang juga merupakan seorang profesional piano. Terdapat patung lilin selebriti kacak ini dipamerkan di Madame Tussauds.

3. Hrithik Roshan

Hrithik Roshan, dilahirkan pada 10 Januari 1974, di Mumbai, Maharashtra, India, secara meluas dianggap sebagai salah seorang lelaki cantik di negaranya sendiri. Dia adalah pendatang baru dalam filem Bollywood sebagai pelakon dan model.

Hrithik melakonkan watak utama dalam filem Bollywood paling popular sepanjang zaman, ‘Kaho Naa Pyar Hai,’ bersama Amisha Patel pada tahun 2000. Dia juga mempunyai filemografi yang panjang dalam industri filem Bollywood. Hrithik Roshan ialah anak lelaki Rakesh Roshan.

Rakesh adalah pengarah terkenal dan pelakon Bollywood pada tahun 1970-an dan 1980-an. Pinky Roshan adalah nama ibunya. Hrithik Roshan berkahwin dengan Sussanne Khan pada tahun 2000; namun, mereka berpisah pada 2014.

Dia model terkaya di Bollywood dan aktif dalam pelbagai tujuan amal. Untuk 2019, kami menganggarkan kekayaan Hrithik Roshan berjumlah $50 juta.

4. Omar Borkan Al Gala

Dilahirkan pada 23 September 1989, di Baghdad, Iraq, Omar Borkan Al Gala lebih dikenali dengan nama panggungnya, Omar Borkan. Puisi, peragaan, lakonan, kemasyhuran dalam talian dan fotografi hanyalah sebahagian daripada bakat Omar Borkan Al Gala.

Dia seorang pelakon berbakat dengan pelbagai kemahiran dan pengalaman, yang menjadikannya aset kepada mana-mana syarikat. Dia mempunyai 1.3 juta pengikut di Instagram dan memperoleh $10 juta setiap tahun.

Sikapnya yang berkarisma dan mata hazel yang mempesonakan itu pasti akan menoleh. Dia telah berubah daripada menjadi lelaki Timur Tengah yang paling dipuji oleh wanita kepada salah seorang lelaki paling cantik di dunia. Akhbar asing mengisytiharkan dia lelaki Arab paling kacak di dunia.

5. Brad Pitt

Brad Pitt, bernama William Bradley Pitt, dilahirkan di Shawnee, Oklahoma, Amerika Syarikat, pada 18 Disember 1963. Seorang penerbit dan pelakon dari Amerika Syarikat.

Pelakon Brad Pitt adalah salah satu wajah yang paling dikenali di Hollywood. Dia adalah pemenang Oscar dan Golden Globe. Pada usia dua puluh tahun, beliau memulakan kerjaya profesionalnya pada tahun 2003.

Pelakon itu mempunyai kekayaan $300 juta. Dari segi umur, Brad Pitt berusia 57 tahun. Dia seorang yang sangat cantik dan kelihatan muda walaupun usianya sudah lanjut. Kebanyakan orang tidak boleh tidak merenung matanya yang tajam atau terpesona dengan senyumannya yang menawan.

Dia adik beradik kepada ahli perniagaan terkenal Amerika Douglas Pitt. Dia berkahwin dengan Jennifer Aniston pada tahun 2000, dan mereka berpisah selepas empat tahun berkahwin.

6. Idris Elba

6 September 1972, menyaksikan kelahiran pelakon Inggeris setinggi 1.89 meter itu. Badannya yang berotot, karisma yang luar biasa, dan daya tarikan magnetnya telah menjadikannya gelaran Lelaki Paling Seksi di Bumi.

Tambahan pula, dia mempunyai suara nyanyian yang indah, kemahiran rap, dan kehebatan menulis lagu. Pada 2018, Idris Elba dinobatkan sebagai Lelaki Paling Seksi di majalah People.

Wajah Idris Elba yang menarik, karisma yang menarik, dan sosok yang gagah perkasa telah menjadikan dia tempat dalam senarai lelaki paling cantik di dunia dalam beberapa penerbitan fesyen utama.

7. Paul Rudd

Paul Stephen Rudd adalah pelakon Hollywood terkenal. Tahun sebelumnya, Paul Rudd dinamakan “lelaki paling seksi yang masih hidup” majalah People 2021.

Selain peranannya sebagai pelakon dan pelawak. Pelakon berusia 52 tahun itu telah mengabdikan diri kepada peminat semua peringkat umur, daripada baby boomer hinggalah golongan milenium yang baru menemuinya hari ini.

Perkara yang paling menarik tentangnya ialah, tidak seperti kebanyakan orang sezamannya, dia jarang mengalami kemerosotan dalam kejayaan profesionalnya. Penggemarnya menyukainya kerana dia seorang yang sopan dan merendah diri.

8. David Beckham

Dalam dunia bola sepak, David Beckham adalah antara yang terbaik. Bintang bola sepak Inggeris David Beckham dilahirkan di London pada 2 Mei 1975.

Dia menjulang tinggi di atas kami pada ketinggian 1.8 meter. Dia berkahwin dengan penyanyi muzik Victoria Beckham pada tahun 1999, dan pasangan itu kini mempunyai empat anak bersama. David Beckham kini adalah presiden dan pemilik bersama Inter Miami CF dan Salford City.

Beliau telah mewakili banyak pasukan, termasuk Manchester United, AC Milan, Preston North End, Paris Saint-Germain, Real Madrid, dan pasukan kebangsaan England. Pemain bola sepak berusia 46 tahun itu bersara pada 2013, setelah memenangi 19 kejuaraan utama sepanjang kariernya selama 20 tahun.

9. Henry Cavill

Henry Cavill dilahirkan pada 5 Mei 1983, dan nama penuhnya ialah Henry William Dalgliesh Cavill. Disebabkan wataknya sebagai Superman dalam filem superhero DCEU, seorang pelakon British telah mendapat pengiktirafan di seluruh dunia.

Pada tahun 2001, dia membuat debut lakonannya dalam filem Laguna, dan sejak itu dia muncul dalam filem seperti Goodbye, Mr Chips, dan Midsomer Murders. Dalam I Capture the Castle, Hellraiser: Hellworld, Red Riding Hood dan Tristan & Isolde, dia juga muncul dalam peranan yang lebih kecil.

Henry Cavill telah dipilih sebagai “Lelaki Paling Seksi Dunia” oleh pembaca British Glamour pada 2013. Sehingga 2013, majalah Empire menganggapnya sebagai pelakon paling seksi ketiga di Hollywood.

Karya beliau yang paling terkenal termasuk Man of Steel, Batman lwn Superman, Justice League, dan The Witcher, yang membawanya pengiktirafan meluas. Dengan nilai bersih $25 juta, dia baru-baru ini menyertai senarai 10 lelaki paling cantik di dunia.

10. Tom Cruise

Tom Cruise, yang nama kelahirannya ialah Thomas Cruise Mapother IV, memasuki dunia pada 3 Julai 1962. Orang ramai Amerika sangat menyukai karyanya sebagai pelakon dan penerbit.

Filem yang dia sumbangkan termasuk Mission: Impossible 7 dan Top Gun: Maverick, dan Edge of Tomorrow 2. Pada 2020, dia mempunyai kekayaan peribadi sebanyak $570 juta. Majoriti wanita benar-benar terpesona dengan kecomelan dan keyakinannya.

Penggambarannya dalam filem itu sangat menarik sehingga mendapat sambutan hangat. Dia menerima tiga Golden Globe untuk persembahan cemerlangnya dalam filem itu. Banyak gaya rambutnya yang bergaya telah menjadikannya nama rumah tangga. Dia adalah pelakon paling terkenal di dunia dan mempunyai kekayaan terbanyak.

Baca lagi | Bagaimana untuk Memadam Akaun Instagram
Baca lagi | Set kepala Quest Pro baharu Meta, mencampurkan dunia nyata dan maya, membuat penampilan sulung

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Set kepala Quest Pro baharu Meta, mencampurkan dunia nyata dan maya, membuat penampilan sulung

Read Next

BTS mengumumkan pop timbul pameran ‘Map Of The Soul’ yang telah lama ditunggu-tunggu di Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.