The Malaysia Post

BTS mengumumkan pop timbul pameran ‘Map Of The Soul’ yang telah lama ditunggu-tunggu di Malaysia

‘Peta Jiwa’

BTS akhirnya membawa pop timbul pameran ‘Map Of The Soul’ mereka ke Malaysia

Acara itu pada asalnya dijadualkan dilancarkan di Petaling Jaya awal tahun ini, sebelum ditangguhkan berikutan pandemik yang berterusan. Pop timbul kini telah dijadualkan semula untuk dibuka di Malaysia esok (8 September) sehingga 31 Januari 2022 di Pusat Beli-belah 1 Utama.

Platform yang bertanggungjawab untuk acara pop timbul BTS serantau, morningKall, mengumumkan berita itu di Twitter semalam (6 September). Hai, akhirnya kami kembali! Kami tidak sabar untuk berjumpa dengan anda!” penganjur menulis.

Barangan BTS

Kedai itu, yang menjual barangan eksklusif BTS dalam ruang rekaan khas, sebelum ini dilancarkan di Singapura, Manila dan Thailand tahun lepas. Ia menampilkan album, alat tulis dan pakaian dalam stok, serta bahagian bertema yang mempamerkan era muzik kumpulan lelaki yang berbeza.

Bandar-bandar ini masih menjadi tuan rumah kedai itu sehingga akhir tahun ini, manakala Taipei akan menerima kedai itu minggu depan (12 September). Pop timbul serupa, dijenamakan sebagai ‘Space Of BTS’, turut dilancarkan di Singapura pada awal Mei, menawarkan produk gaya hidup dan pakaian bertema BTS yang lain.

Lihat pratonton pop timbul pameran ‘Map Of The Soul’, daripada lelaran Thailandnya, di bawah.

Sementara peminat Malaysia tidak sabar-sabar menunggu ketibaan kedai itu, morningKall mula-mula melancarkan kedai ‘Map Of The Soul’ dalam talian Disember lalu untuk pesanan maya.

Dalam berita berkaitan BTS yang lain, kumpulan K-pop telah memasuki Hall Of Fame Rekod Dunia Guinness 2022 dengan 23 rekod yang mengejutkan. Sebelas rekod dicatatkan tahun ini, yang mana lima daripadanya dibuat menerusi single ‘Butter’ mereka sahaja.

Baca lagi | Top 10 Lelaki Paling Kacak Di Dunia 2022
Baca lagi | Set kepala Quest Pro baharu Meta, mencampurkan dunia nyata dan maya, membuat penampilan sulung

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Top 10 Lelaki Paling Kacak Di Dunia 2022

Read Next

DUN Pahang dibubarkan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.