The Malaysia Post

Disney menolak beberapa tarikh tayangan filem Marvel

Tarikh Tayangan Filem Marvel

Walt Disney Co mengumumkan semalam bahawa ia akan menolak tarikh tayangan untuk pelbagai filem Marvel akan datang termasuk, Blade, Fantastic Four dan Avengers: Secret Wars.

Berikutan pemergian pengarah Blade Bassam Tariq daripada projek itu pada September disebabkan konflik penjadualan, Marvel telah memutuskan untuk menutup sementara produksi filem itu untuk mencari pengarah baharu. Blade kini dijadualkan untuk ditayangkan pada 6 September 2024 dan bukannya 3 November 2023, yang telah memberi kesan kepada penjadualan pengeluaran studio yang lain.

Deadpool 3 telah berpindah dari 6 September 2024 kepada 8 November 2024; Fantastic Four telah ditukar dari 8 November 2024 kepada 14 Februari 2025; projek Marvel yang tidak bertajuk telah dipindahkan dari 14 Februari 2025 kepada 7 November 2025; Avengers: Secret Wars telah ditolak dari 7 November 2025 hingga 1 Mei 2026; dan filem Marvel yang tidak diberi tajuk bermula dari 1 Mei 2026 kepada tidak lagi berada dalam jadual tayangan Disney.

Rancangan Marvel

Sumber yang biasa dengan rancangan studio memberitahu Reuters bahawa Marvel menggunakan rehat pengeluaran Blade untuk mencari pengganti Tariq untuk bekerja dengan penulis Moon Knight Beau DeMayo, yang merupakan penulis skrip utama untuk Blade.

Sumber yang tidak dinamakan yang mempunyai kuasa pada filem yang dibintangi oleh pemenang Oscar Mahershala Ali memberitahu The Hollywood Reporter bahawa “Mereka mahu melakukannya dengan betul,” yang kemudiannya bermakna penangguhan.

Watak Marvel Blade yang pertama kali muncul dalam buku komik The Tomb of Dracula, yang ditulis oleh Marv Wolfman pada 1973 akhirnya mempunyai jalan ceritanya sendiri yang kemudiannya diadaptasi ke dalam trilogi filem Wesley Snipes yang merangkumi, Blade, Blade II dan Blade Trinity.

Sepanjang Marvel Cinematic Multiverse, cerita telah saling berkaitan dan kelewatan yang ketara dari satu filem sering memberi kesan kepada filem lain. Penangguhan serupa telah dibuat untuk filem Doctor Strange in the Multiverse of Madness akibat wabak itu dan membawa kepada Thor: Love and Thunder dan Black Panther: Wakanda Forever turut ditolak.

Baca lagi | Jalan panjang dan berliku ke PRU15 (atau bagaimana Malaysia mendapat tiga PM dalam satu penggal)
Baca lagi | Barca di ambang selepas seri Inter, Salah menjaringkan hatrik Liga Juara-Juara terpantas

Read Previous

Barca di ambang selepas seri Inter, Salah menjaringkan hatrik Liga Juara-Juara terpantas

Read Next

Pengintai Singapura dipenjara 14 minggu kerana mengambil gambar upskirt semasa diikat jamin

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.