The Malaysia Post

Hannah Yeoh: Dakwaan Muhyiddin ‘Pengkristianan’ menunjukkan siapa ‘Abah’ sebenar

Warna Sebenar Agenda Kristianisasi

Calon Pakatan Harapan untuk Segambut Hannah Yeoh hari ini berkata Tan Sri Muhyiddin Yassin akhirnya menunjukkan warna sebenar beliau dengan dakwaan beliau mengenai agenda “Pengkristianan” dalam gabungannya.

Dalam ceramah terakhirnya di Taman Rimba Kiara di sini malam ini, beliau mengecewakan pengerusi Perikatan Nasional dan bekas perdana menteri itu.

“Tan Sri Muhyiddin Yassin amat mengecewakan, kerana dia berbangga sebagai ‘Abah’ seorang tokoh bapa. Sebagai seorang bapa, anda sepatutnya menjadi bapa kepada orang Cina, bapa kepada orang Melayu, bapa kepada orang India, Kadazan, Iban, di seluruh Malaysia.

Baca Lagi | Pengundi Muda Teruja untuk bersuara di Peti Undi buat Kali Pertama

Baca Lagi | Sabah ternyata untuk PRU15, tidak dihalang oleh banjir dan masalah pengundian

“Anda sepatutnya menjadi bapa kepada semua, dan anda harus menjadi bapa kepada orang Kristian, Muslim, Buddha, Hindu, Tao, dan juga mereka yang tidak percaya kepada Tuhan. Anda sepatutnya menjadi bapa kepada mereka.

“Tetapi saya sangat gembira kerana sebelum hari pilihan raya, kami melihat warna sebenar beliau. Bersyukur kerana kita melihatnya sebelum 19 November,” kata Yeoh kepada ribuan hadirin.

Muhyiddin dilihat Menuduh PH.

Muhyiddin ditunjukkan dalam klip yang menuduh PH bersekongkol dengan Yahudi dan Kristian merancang untuk mengislamkan negara majoriti Islam itu.

Dia kemudiannya mendakwa kenyataannya diambil “di luar konteks” tetapi tidak menafikan membuat kenyataan itu.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Pesan ‘pang susi’ yang lazat atau nikmati ‘nasi lemak’ dengan kari Kristang ala rumah di Kafe Sabrozu Kota Damansara

Read Next

Kerajaan Mana Yang Baik untuk Malaysia?

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.