The Malaysia Post

Bagaimana untuk membuat wang di Instagram 2023

Platform Media Sosial yang Paling Cepat Berkembang

Sebagai salah satu platform media sosial yang paling pesat berkembang, Instagram dengan cepat telah memperoleh lebih satu bilion pengguna aktif.

Sejak beberapa tahun lalu, ia telah berkembang daripada apl perkongsian foto yang ringkas kepada alat pemasaran digital yang berkuasa yang digunakan oleh pempengaruh dan perniagaan dari semua saiz untuk menjangkau khalayak sasaran mereka.

Data Perniagaan Instagram

Menurut Perniagaan Instagram, 60% orang menggunakan platform ini untuk menemui produk baharu, 80% daripada mereka mengikuti sekurang-kurangnya satu jenama, 200 juta akaun menyemak profil perniagaan setiap hari dan 66% lawatan profil adalah daripada bukan pengikut.

Sama seperti Tiktok dan Facebook, pemasaran media sosial di Instagram berada pada tahap tertinggi sepanjang masa.

Cara Buat Duit di Instagram.

Orang ramai boleh membuat wang besar di Instagram: Laporan Hopper HQ baru-baru ini mendakwa bahawa Kylie Jenner dibayar sekitar $1.2 juta untuk satu siaran di Instagram. Jelas sekali, jika anda bukan salah seorang selebriti yang paling terkenal di dunia, anggaran pendapatan anda mungkin berbeza-beza bergantung pada kiraan berikut, penglibatan, reputasi dan banyak lagi.

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan cara terbaik untuk membuat wang di Instagram:

1. Promosikan Pautan Gabungan.

Untuk membuat wang dengan pemasaran afiliasi, anda perlu menyertai program afiliasi bergaji tinggi supaya anda boleh menambah pautan afiliasi ke Instagram anda dan membuat komisen ke atas jualan yang anda hasilkan.

Pengikut Instagram memberi perhatian kepada siaran Instagram, jadi menggunakan kapsyen untuk memberitahu tentang pautan pemasaran ahli gabungan ialah cara terbaik untuk menarik perhatian.

Walau bagaimanapun, semua pautan dalam siaran Instagram tidak boleh diklik, jadi menambah URL bukanlah idea terbaik kerana pembaca perlu menyalin pautan secara manual daripada teks anda.

Oleh itu, adalah lebih baik untuk menulis seruan bertindak, menjemput pembaca anda untuk mengklik pada pautan dalam bio anda. Satu nota ialah penting untuk mendedahkan pautan ahli gabungan kerana anda mendapat komisen pada setiap jualan.

2. Menjual Produk Fizikal dan Digital.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Instagram telah bertukar menjadi penjana jualan yang kukuh untuk kedai e-Dagang yang betul.

Memandangkan orang ramai benar-benar menggunakan Instagram untuk menemui dan membeli produk, mereka melancarkan lebih banyak ciri akaun perniagaan seperti daftar keluar dalam apl, butang kedai, tag produk dan pelekat boleh beli-belah untuk memudahkan proses membeli-belah.

Baca Lagi | Imbas Balik Malaysia 2022

Baca Lagi | Apl Ini Lebih Baik daripada Facebook & Twitter

3. Terbitkan Catatan Tajaan.

Pemasaran influencer semakin meningkat, menurut Pembakar Bakar Sosial: 92% individu mempercayai cadangan dari mulut ke mulut, 76% orang mengatakan bahawa mereka lebih cenderung mempercayai kandungan yang dikongsi oleh orang biasa berbanding jenama dan 82% pelanggan ingin mendapatkan rujukan daripada rakan sebelum membuat keputusan pembelian.

Ringkasnya, orang ramai mencari cadangan rakan sebaya, jadi tidak hairanlah semakin banyak jenama menjangkau influencer untuk mendapatkan jeritan untuk jenama mereka.

4. Menjadi Duta Jenama.

Siaran yang ditaja berfungsi dengan baik di Instagram, tetapi kebanyakan syarikat ingin menjalin hubungan jangka panjang dengan pengaruh, jadi mereka mencari duta jenama yang boleh mempromosikan syarikat secara positif secara tetap.

Memandangkan Instagram ialah saluran yang paling disukai untuk pemasaran influencer, ia adalah tempat yang sesuai untuk pengguna mencari program duta jenama dan bekerjasama dengan syarikat untuk mempromosikan produk mereka. Jenama besar juga kerap menghantar produk percuma kepada influencer supaya mereka boleh menyemak dan mempromosikannya.

5. Cipta Kandungan Visual untuk Dijual.

Bukan rahsia lagi bahawa Instagram ialah platform visual: Orang ramai memuat naik 100 juta+ foto & video setiap hari. Walau bagaimanapun, adalah tidak mencukupi untuk jenama memuat naik foto profesional produk mereka yang terlalu digilap untuk menonjol daripada orang ramai.

Pelanggan moden mendambakan keaslian, jadi mereka memberi perhatian yang teliti kepada kandungan yang dijana pengguna.

Malah, kebanyakan pengguna percaya bahawa UGC adalah 35% lebih diingati daripada media lain, jadi perniagaan dari semua saiz mahu menerbitkan kandungan yang dibuat oleh pelanggan mereka. Ringkasnya, ini adalah peluang anda untuk menjual foto dan video yang anda buat.

Apabila bercakap mengenai industri pelancongan, syarikat dari semua saiz menjemput pengembara sebenar untuk mengambil gambar yang mempamerkan pengalaman mereka semasa menginap di hartanah jenama sebagai pertukaran untuk penginapan dan bayaran percuma.

Read Previous

Apl Ini Lebih Baik daripada Facebook & Twitter

Read Next

Empat Jualan Lelongan Hebat yang Menandai 2022

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.