The Malaysia Post

10 Pengaruh Terbaik di Malaysia pada tahun 2022

Berikut ialah Senarai Terkini Pengaruh Teratas Malaysia pada 2022

Untuk jenama dan perniagaan yang ingin menembusi pasaran Malaysia.

Pemasaran influencer membawa begitu banyak manfaat kepada jenama anda, terutamanya apabila anda baru dalam industri Malaysia.

Pengaruh memberikan pendedahan jenama, mendorong jenama anda untuk menjangkau khalayak Malaysia yang lebih luas.

Semua Akaun Pencipta Kandungan Terbaik Pengaruh di Malaysia

Sebaik sahaja pengaruh Malaysia terlibat dengan kandungan berjenama, jenama anda boleh menjana petunjuk untuk meningkatkan jualan.

Melakukan penajaan jenama dengan pengaruh ini dalam senarai akan meningkatkan jenama anda kepada pertumbuhan jenama yang sangat pesat di Malaysia.

Tetapi hanya influencer terbaik yang membawa hasil terbaik.

Itulah sebabnya saya telah memilih pengaruh Malaysia yang paling popular dalam niche mereka dalam senarai ini,

Yang terbaik untuk strategi pemasaran Instagram anda.

Baca Lagi | Kerajaan Johor Cadang Hidupkan Program MM2H

Baca Lagi | 10 Apl Pembayaran Sah Terbaik Melalui Gcash 2022

1. Nicole Chen – Penyayang Solek Malaya & Pengaruh Kecantikan Mikro

Nicole Chen sangat menyukai solek. Dia adalah jenis pencipta kandungan kecantikan yang akan mengubah solek menjadi seni pada wajahnya.

Nicole adalah antara pengaruh mikro yang semakin meningkat di Malaysia yang telah membina pangkalan penonton yang agak ramai.

Keghairahannya untuk solekan bercampur dengan citarasanya yang bagus dalam fesyen. Nicole juga suka membuat sampul tarian! Dia lebih daripada itu: menggalakkan pengikutnya untuk jujur kepada diri mereka sendiri.

Nicole menunjukkan keyakinan dan dia mahu orang ramai mengikuti langkahnya, percaya pada diri mereka sendiri. Tambahkan dia pada senarai anda dan jalankan kempen memperkasakan untuk jenama anda!

2. Master Ramen – Penstrim Malaysia & pengaruh permainan yang ditubuhkan

Firdaus Hashim, a.k.a Master Ramen di Instagram, ialah pencipta video permainan. Dia membina reputasinya di luar talian dan dalam talian dan kini dia memiliki pasukan PUBG Malaysia, Bapak Ah Sports.

Beliau juga merupakan duta jenama Gank, jenama budaya & gaya hidup permainan video. Di Instagram, Firdaus suka berkongsi dokumentasi kejohanannya, detik istimewa bersama orang tersayang dan banyak penajaan jenama.

Selalunya, Firdaus mempromosikan perisian dan alatan yang menyokong gaya hidup permainannya. Jika jenama anda ingin menjangkau komuniti esports di Malaysia, lebih baik tambahkan Master Ramen ke senarai anda!

3. Karen Kho – Fitness influencer yang berpangkalan di Malaysia

Berikut ialah seorang pengajar kecergasan yang bertauliah, serta seorang penagih kecergasan, Karen Kho dari Malaysia. Lebih daripada itu, Karen mengutamakan kesihatan dan kesejahteraan hidupnya, baik untuk dirinya dan keluarganya.

Ya, dia baru melahirkan anak perempuannya dan seronok menjadi seorang ibu. Suapan Instagram Karen sangat estetik, menjadikan siarannya penuh dengan komen dan suka.

Apabila dia menyiarkan promosi jenama, dia juga berjaya menjadikannya kelihatan menarik kepada penontonnya.

Selaras dengan kandungannya yang biasa, juga dengan jangkaan penonton. Karen ialah seorang influencer berkualiti tinggi untuk bekerjasama!

4. Parammaries – Cafe Hopper & Food Reviewer yang berpangkalan di Malaysia

Sebagai pengaruh makanan, Parammaries suka melepak di setiap kafe dan kedai kopi di Malaysia.

Sama ada restoran baru atau lama, dia akan melawat dan memberikan ulasan jujur tentang tempat dan makanan itu.

Kerana dia tidak mahu menunjukkan mukanya. Halaman Instagramnya penuh dengan imej makanan, membuatkan anda mengidamnya dalam beberapa saat. Daripada pastri, pasta, burger dan ais krim, anda akan menemui cadangan kafe terbaik daripada beliau di seluruh Malaysia.

Parammaries layak untuk berada dalam senarai anda untuk membantu mempromosikan kafe baharu anda di Malaysia!

5. Pojie – Blogger Kembara Mikro Malaysia

Jom temui influencer perjalanan yang semakin meningkat dari Malaysia, Pojie! Pojie telah melawat banyak tempat yang indah di dunia, seperti London, Iceland, Finland dan banyak lagi.

Jika anda mengintip laman Instagramnya, anda akan dapati setiap siaran menarik dari segi estetika. Tidak hairanlah, kerana dia juga seorang jurugambar yang menggemari fotografi simetri.

Walaupun dengan penonton yang kecil, dia berjaya mengumpulkan pangkalan pengikut setia untuk terlibat dengan siarannya. Cuba bekerjasama dengan Pojie untuk kempen Malaysia anda untuk menyasarkan peminat pelancongan!

6. Tasnim Shah – Pengaruh Fesyen Hijabi yang berpangkalan di Malaysia

Tasnim Shah ialah seorang fashionista hijabi Malaysia yang terkenal di Instagram. Dia sentiasa kelihatan sempurna dan elegan dalam OOTD hijabi hariannya. Tasnim tidak perlu berpakaian berlebihan, dia hanya memakai pakaian yang ringkas dan percuma,

Menjadikan komuniti hijabi terinspirasi setiap kali dia menyiarkan pakaian baharu di Instagram. Siaran beliau dilimpahi dengan suka dan komen, menunjukkan pangkalan pengikut setia.

Untuk melepaskan minatnya terhadap fesyen, Tasnim telah melancarkan jenama pakaiannya sendiri, With Love Tasnim. Selain fesyen, Tasnim melakukan banyak tawaran jenama dengan jenama kecantikan.

Tasnim akan menjadi hebat untuk duta jenama anda, dari kecantikan hingga fesyen, untuk menjangkau khalayak umum Malaysia.

7. Hael Husaini – Pengaruh Muzik & Selebriti yang berpangkalan di Malaysia

Hael Husaini ialah seorang pemuzik, komposer, dan penulis lagu terkenal Malaysia. Dengan kehadirannya yang terkenal, di luar talian dan dalam talian, dia telah mengumpulkan pangkalan pengikut yang besar di Instagram.

Selain muzik, Hael juga terkenal dengan minatnya terhadap jenama mewah. Gucci, Channel, Yves Saint Laurent, semuanya ada di almari pakaiannya.

Dia juga melakukan peragaan, menjadikannya artis dan influencer lelaki paling versatil di Malaysia.

Jika jenama anda ingin menjangkau peminat muzik Malaysia, Hael adalah pilihan terbaik untuk bermula.

8. Kim Leow – Gaya Hidup Malaya & Pengaruh Ibu

Kim Leow adalah salah seorang ibu yang berpengaruh di Malaysia. Siapa yang suka berkongsi kehidupan hariannya dengan anak-anaknya di Instagram. Apabila anda menatal ke bawah halaman Instagramnya, anak perempuannya mungkin akan muncul dalam 1 daripada 3 foto.

Dia tidak akan mengecualikan keluarganya daripada semua yang berlaku dalam hidupnya, termasuk berkongsi detik istimewa di Instagram.

Satu-satunya siaran tanpa keluarga ialah ketika Kim sedang bermesra dengan rakan-rakannya. Mula bekerja dengan Kim, pengaruh berorientasikan keluarga, untuk menjangkau penonton berorientasikan keluarga di Malaysia.

9. Farhanah Azhari – All-around Malaysian Lifestyle Influencer

Farhanah Azhari sedang menikmati kehidupannya sambil melakukan pelbagai penajaan jenama di Instagram. Dia terbuka untuk menyokong setiap jenama gaya hidup, kebanyakannya daripada produk gabungan di Shopee.

Daripada telefon pintar, alat solek, aiskrim, penjagaan kulit, hinggalah kepada selendang. Pernah dia juga merupakan influencer gabungan untuk IKEA. Apabila dia tidak membuat promosi, dia berkongsi penampilan hijabi dan solek hariannya.

Walaupun penontonnya agak kecil, penglibatannya sangat baik. Farhanah ialah pemberi pengaruh gaya hidup terbaik yang boleh disokong oleh setiap jenama.

10. Ryan, Pencipta Kandungan Fotografi yang berpangkalan di Kuala Lumpur

Jika anda sedang mencari pencipta kandungan fotografi terbaik di Malaysia, Ryan sangat berbaloi untuk mencuba! Dia memadankan minatnya untuk fotografi dengan reka bentuk dalaman, menjadikan suapan Instagramnya kelihatan sangat mengagumkan.

Anda tidak boleh bosan apabila menatal ke bawah halaman Ryan. Rasanya yang hebat dalam mengambil gambar yang kebanyakannya berada di kafe dan kedai kopi, membuatkan ramai yang ingin tahu tentang tempat tersebut.

Tidak hairanlah postingnya penuh dengan pertunangan. Tambahkan Ryan pada senarai anda SEGERA untuk mempromosikan restoran baharu anda dan menjemput lebih ramai orang untuk datang!

Mulakan Kempen Influencer anda di Malaysia dengan Influencer Teratas dalam senarai
Kami telah sampai ke bahagian akhir halaman! Jadi, itu sahaja, senarai 10 influencer terbaik saya di Malaysia pada tahun 2022. Pengaruh ini sangat baik dengan cara mereka sendiri.

Mereka sangat popular di pasaran mereka dan mempunyai pangkalan pengikut yang paling berdedikasi yang memenuhi siaran mereka dengan penglibatan yang tinggi. Jika anda berminat dengan salah satu daripada mereka, sentiasa ingat: untuk memadankan keperluan jenama anda dengan niche dan kualiti influencer.

Cari orang yang paling mewakili jenama anda dan berikan hasil yang terbaik.

Jika anda belum memanfaatkan pemasaran influencer di Malaysia, sudah tiba masanya untuk mula bekerja dengan influencer dan mengembangkan perniagaan anda melalui pengaruh mereka.

Read Previous

10 Apl Pembayaran Sah Terbaik Melalui Gcash 2022

Read Next

Kontrak Minyak ‘Bersejarah’ Ditandatangani di Hadapan Raja dan Presiden Malaysia MBZ

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.