The Malaysia Post

5 YouTuber Terbaik di Malaysia pada 2022 – Influencer Paling Diikuti di Youtube di Malaysia

Youtuber Teratas Malaysia (Bolehkah Kita Menjadi Salah Seorang daripada Mereka?) - YouTube
Youtuber Teratas Malaysia (Bolehkah Kita Menjadi Salah Seorang daripada Mereka?) - YouTube

Pengaruh dan YouTuber Malaya

Melihat kepada pemasaran influencer di Malaysia, terdapat ramai influencer & YouTuber Malaya yang terkenal di negara ini.
Tetapi memilih yang terbaik dengan pengikut yang paling berdedikasi bukanlah mudah.
 
Jadi, ini sahaja, saya telah menyusun dengan teliti influencer terbaik di YouTube di Malaysia pada tahun 2022 yang boleh anda bekerjasama. Di sini kita pergi! Sekarang, mari kita mengintip setiap satu daripada bintang Youtube Malaysia pada tahun 2022.

1. Alyssa Dezek — Penyanyi Muka Depan Malaysia & YouTuber Terbesar

Berikut ialah bintang terbesar di YouTube, Alyssa Dezek.

Dia seorang YouTuber muda yang mempunyai kemahiran gitar yang hebat dan memuat naik kulit lagu di salurannya.

Selain menyanyi, dia juga melakukan unboxing alat muzik dan alatan. Dia pernah menjadi viral kerana videonya menyanyikan lagu “Merindukanmu” oleh Dash Uciha dan bermain ukulele.

Netizen Malaysia mula perasan bakat dan suara jiwanya. Kini Alyssa mempunyai lebih 4 juta pelanggan. Dia kemudian menerima banyak tawaran tetamu pada rancangan TV & drama.

2. Namewee — Artis Terkenal Malaysia & pencipta YouTube

Wee Meng Chee, juga dikenali sebagai Namewee di YouTube

Merupakan artis hip-hop Malaysia & pencipta YouTube terkenal yang berpangkalan di Taiwan. Selepas lagu kontroversinya “Negarakuku”, pembuatan semula lagu kebangsaan Malaysia Negaraku, menjadi viral, Wee semakin popular dengan namanya.

Salurannya ialah tempat untuk mengeluarkan video muzik rasmi Wee dan wawancara di belakang tabir. Selain daripada membuat muzik, Wee juga menghasilkan kandungan yang menyeronokkan seperti melawat tempat-tempat popular Jepun apabila dia melancong ke negara itu. Tambah dia ke senarai anda jika anda ingin mencapai pencinta muzik Malaysia.

3. JO Channel — Youtuber Paling Digemari Anak Malaysia

Berikut ialah salah seorang veteran YouTube dari Malaysia, JO Channel. Bermula pada 2015, JO Channel telah secara konsisten berkongsi video pendidikan & menyeronokkan untuk kanak-kanak. Seperti menyemak mainan kanak-kanak, cabaran permainan papan, cara menunggang basikal dan banyak lagi.

Kini, saluran itu telah memperoleh lebih 3.31 juta pelanggan di platform tersebut. Selain itu, saluran ini suka berkongsi tentang petua gaya hidup & strategi keibubapaan. Secara harfiah saluran yang sempurna untuk inspirasi keibubapaan. Hubungi mereka untuk menghubungi ibu bapa dan keluarga di Malaysia.

4. Ling Bigyong — Tutube Kumpulan Komedi dari Malaysia

Ling BigYong ialah pencipta kandungan kreatif & pelawak dari Malaysia. Dia mempunyai kemahiran semula jadi ini dalam berlakon dan mencipta video yang boleh dikaitkan untuk rakyat Malaysia. Contohnya, jenis orang di Malaysia, senario bilik darjah dan banyak lagi. 

Ling menggunakan bahasa cina penuh, tetapi ia tidak menghalang orang daripada mengikutinya di saluran YouTubenya. Maksud saya, siapa yang tidak ketawa melihat parodinya yang keterlaluan. Cuba bekerjasama dengan Ling untuk mencapai peminat komedi di Malaysia.

Cari semua Youtuber Influencer di Malaysia

Ini adalah alat yang mesti dicuba jika anda sedang mencari platform pemasaran influencer yang berkuasa. Ia melancarkan dan memperkasakan kempen pemasaran influencer anda dengan pangkalan data penting dan analitik berasaskan AI yang mantap.

5. MeleTOP — Saluran Rancangan YouTube Popular Malaysia

Jika anda suka gosip dan sensasi, MeleTOP mungkin sesuai dengan citarasa anda. MeleTOP menghasilkan rancangan bual bicara yang mengundang selebriti dan tokoh terkenal Malaysia.

Mereka sentiasa terkini dengan isu selebriti terkini, menjadikan mereka sebagai tempat artis berkongsi atau menjelaskan sesuatu. Selain daripada “menjaga” bintang besar, mereka juga melakukan cabaran tarian dan parodi. MeleTOP ialah jenis saluran yang sentiasa digembar-gemburkan, tempat yang sesuai untuk jenama te

Baca Lagi | 5 Siri Netflix Mesti Anda Tonton

Baca Lagi | Perkara Yang Dilakukan Dan Dilarang Di Malaysia

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

5 Siri Netflix Mesti Anda Tonton

Read Next

Top 5 Pelakon Paling Kacak di Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.