The Malaysia Post

Presiden Umno tidak pernah mengeluarkan jemputan kepada DAP

Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Noraini Ahmad telah menafikan bahawa presiden parti, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, mengarahkan pemimpin parti untuk menjemput wakil DAP ke setiap program yang mereka anjurkan.

Komennya muncul selepas perbualan WhatsApp baru-baru ini yang didakwa di kalangan anggota majlis tertinggi Umno mengenai arahan yang sepatutnya disebarkan.

Dalam satu kenyataan hari ini, Noraini menyebut percakapan yang dibocorkan itu merupakan usaha fitnah oleh “pihak tidak bertanggungjawab yang berusaha memecah belah parti”.

“Ini semua fitnah. Setahu saya, kumpulan WhatsApp ini tidak wujud. Sekiranya benar, itu bukan kumpulan WhatsApp rasmi MT Umno. Mungkin ia sengaja dibuat untuk memfitnah parti, ”katanya, menggunakan singkatan bahasa Melayu untuk‘ majlis tertinggi ’.

Menurut Noraini, perbualan itu nampaknya mengenai dia mengundang jemputan kepada Ahli Parlimen DAP Bangi, Ong Kian Ming, ke salah satu programnya pada Rabu lalu.

Dia kemudian menjelaskan bahawa lawatan mereka ke Pusat Pengedaran Vaksinasi (PPV) di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) kebetulan pada hari itu.

“Saya pergi ke PPV di UKM untuk menemui sukarelawan MyVac yang tidak kembali ke kampung halaman untuk meraikan Aidilfitri. Saya berlari ke Ong di sana, ”katanya.

Baca Lagi | Wong Sai Wan akan dirindui kerana kebaikan dan kemurahan hati

“Sebelum pergi, Ong bertanya di mana saya pergi seterusnya, dan saya menjawab bahawa saya akan bertemu dengan pelajar UKM yang jatuh sakit berhampiran Sungai Merab.

“Dia mengatakan bahawa dia ingin mengikuti kerana kawasan itu berada di bawah kawasan parlimennya. Itu sahaja. Itulah sebabnya saya mengatakan bahawa tuduhan perintah yang disebut dari presiden Umno adalah fitnah. “

Kedua-dua Zahid dan naib presiden, Datuk Seri Mohamad Khaled Nordin juga keluar untuk menafikan tuntutan tersebut dan juga kewujudan kumpulan Umno MT WhatsApp yang dimaksudkan.

Semalam, portal berita Agenda Daily berkongsi beberapa tangkapan skrin perbualan WhatsApp, setelah dibocorkan di media sosial, kononnya menunjukkan Zahid mengarahkan pemimpin Umno untuk menjemput wakil DAP ke setiap program yang dianjurkan oleh parti itu.

“Presiden meminta semua orang untuk menjemput wakil DAP ke program mereka. Kita harus mempersiapkan diri untuk menerima DAP, kerana saya rasa itulah yang terbaik buat masa ini, ”baca petikan perbualan WhatsApp yang dikatakan.

Malam tadi, Zahid menyentuh perkara itu dalam catatan Facebook, menuduh “syaitan yang bekerja keras memfitnah” Umno berada di sebalik kebocoran itu.

“Sudah dua hari sejak kita meninggalkan bulan Ramadan tetapi syaitan yang membawa fitnah bekerja keras untuk memfitnah Umno.

“Tidak ada grup WhatsApp seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan layar dan laporan Agenda Daily juga fitnah jahat terhadap Umno,” tulisnya di laman Facebook rasminya.

Read Previous

Ellen DeGeneres akan menamatkan rancangannya selepas musim ke-19

Read Next

Kekecohan di Palestine dan Israel

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.