The Malaysia Post

Presiden PBM Cadangkan Parti Kecil

Ahli Parlimen Indie Bekerjasama untuk Kekal Relevan

Presiden Parti Bangsa Malaysia (PBM) Datuk Larry Sng mencadangkan parti yang lebih kecil dan ahli parlimen bebas di Parlimen yang menyokong kerajaan perpaduan supaya bekerjasama sebagai satu blok.

Dalam catatan Facebook hari ini, Sng berkata mereka perlu duduk bersama pada persidangan Parlimen akan datang untuk membincangkan perkara itu, dan menyatukan kekuatan mereka untuk kekal relevan.

“Parti-parti kecil dan penyokong kerajaan perpaduan seperti PBM, Muda (Perikatan Demokrasi Bersatu Malaysia), KDM (Parti Kesejahteraan Demokratik Masyarakat) dan ahli parlimen bebas yang mesra harus duduk bersama pada persidangan parlimen yang akan datang ini untuk membincangkan tentang bekerja sebagai satu blok.

“Politik adalah permainan nombor dan kita perlu menyatukan kekuatan kita untuk kekal relevan,” katanya dalam catatan itu.

Baca Lagi | Wanita Rusia Bersalah Kek Keju-Racun Doppelganger AS

Baca Lagi | Jersi Kobe Bryant Ikonik Dijual pada harga AS$5.8 juta di Lelong

Sidang Parlimen ke-15

Persidangan pertama sidang parlimen ke-15 dijangka bermula pada 13 Februari dan berlangsung selama 29 hari.

Bajet 2023 akan dibentangkan oleh Perdana Menteri dan Menteri Kewangan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 24 Februari.

Sebaik sahaja dibentangkan, sesi perbahasan mengenai Belanjawan akan mengambil masa tiga minggu.

Bajet sebelum ini yang dibentangkan bekas perdana menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob Oktober lalu tidak diluluskan kerana Dewan Rakyat dibubarkan untuk memberi laluan kepada pilihan raya umum ke-15 selepas itu Anwar mengangkat sumpah sebagai perdana menteri baharu.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Jersi Kobe Bryant Ikonik Dijual pada harga AS$5.8 juta di Lelong

Read Next

‘Cabaran Penenang’ Viral di TikTok Menghantar Kanak-kanak ke Hospital

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.