The Malaysia Post

Wanita Rusia Bersalah Kek Keju-Racun Doppelganger AS

Seorang Wanita kelahiran Rusia Sabit kesalahan oleh Mahkamah AS

Seorang wanita kelahiran Rusia disabitkan oleh mahkamah AS pada Khamis kerana cuba membunuh orang yang serupa dengannya dengan kek keju beracun dan kemudian mencuri identitinya.

Viktoria Nasyrova, 47, didapati bersalah atas cubaan membunuh oleh juri di New York, kata peguam daerah bagi wilayah Queens di bandar itu dalam satu kenyataan.

Nasyrova melawat rumah mangsanya yang ketika itu berusia 35 tahun pada Ogos 2016 sambil membawa hadiah kek keju.

Pada masa itu, pasangan itu menyerupai satu sama lain – kedua-duanya bercakap Rusia, mempunyai rambut gelap, kulit yang sama dan berkongsi ciri fizikal yang lain – perbicaraan telah didengari.

Wanita itu makan pencuci mulut dan mula berasa sakit sebelum pengsan.

Keesokan harinya, seorang rakan mendapati mangsa tidak sedarkan diri. Pil-pil bertaburan di sekelilingnya untuk menjadikannya kelihatan seperti dia cuba membunuh diri, kata pendakwa raya.

Baca Lagi | Polis Terengganu Tangkap Doktor Kerana Didakwa Mencabul Pesakit Kanak-Kanak

Baca Lagi | KDNK Malaysia 2022 Dijadual Mencatat Pertumbuhan Tertinggi di Asean

Semua Harta Hilang

Apabila mangsa pulang ke rumah selepas rawatan di hospital, dia mendapati pasport dan kad kebenaran pekerjaannya hilang, bersama barang kemas dan barang berharga lain.

Ejen penguatkuasa undang-undang menguji kek keju dan mendapati ia dicampur dengan Phenazepam, ubat penenang yang sangat kuat, menurut pejabat DA.

Nasyrova, yang tinggal di Brooklyn, juga disabitkan atas kesalahan menyerang, penjara yang menyalahi undang-undang dan mencuri.

Dia akan dijatuhkan hukuman pada 21 Mac dan berdepan hukuman penjara sehingga 25 tahun.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

KDNK Malaysia 2022 Dijadual Mencatat Pertumbuhan Tertinggi di Asean

Read Next

Jersi Kobe Bryant Ikonik Dijual pada harga AS$5.8 juta di Lelong

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.