The Malaysia Post

Malaysia Laporkan 1,616 Kes COVID-19 Baharu, 4 Lagi Kematian

Kes baharu COVID-19 di Malaysia

Malaysia melaporkan 1,616 kes baharu COVID-19 setakat tengah malam Sabtu, menjadikan jumlah keseluruhan negara kepada 5,006,855, menurut kementerian kesihatan.

Terdapat satu kes import baharu, dengan 1,615 kes adalah penularan tempatan, menurut data yang dikeluarkan di laman web kementerian.

Empat lagi kematian dilaporkan, menjadikan jumlah kematian kepada 36,742. Kementerian melaporkan 2,145 pemulihan baharu, menjadikan jumlah keseluruhan sembuh dan discaj kepada 4,948,640.

Terdapat 21,473 kes aktif, dengan 81 ditahan dalam rawatan rapi dan 58 daripada mereka memerlukan bantuan pernafasan.

Baca Lagi | Terowong SMART Ditutup sebagai Persediaan untuk Operasi Banjir di Kuala Lumpur

Baca Lagi | Hakim Singapura Sabitkan Majikan Mencederakan Dua Pembantu Rumah

Hampir Empat Ribu Vaksin Digunakan.

Negara ini melaporkan 3,999 dos vaksin diberikan pada Khamis sahaja dan 86.1 peratus daripada penduduk telah menerima sekurang-kurangnya satu dos, 84.3 peratus telah diberi vaksin sepenuhnya dan 49.8 peratus telah menerima penggalak pertama dan 1.8 peratus telah menerima penggalak kedua. ‘Setiap daripada mereka akan dihukum’: Kherson memburu pengkhianat.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Hakim Singapura Sabitkan Majikan Mencederakan Dua Pembantu Rumah

Read Next

AI dan Anda: Yang Baik, Yang Buruk dan Yang Hodoh

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.