The Malaysia Post

Legging semakin berani untuk Kemunculan Fesyen Terkini mereka

Trend Ketinggalan

Legging, antitesis fesyen, telah membuat kemunculan semula yang luar biasa di pentas peragaan dan dalam almari influencer selama beberapa minggu.

Kali ini, mereka mendarat dalam gaya yang berani, sama ada menyala, berlabuci atau lutsinar. Bolehkah langkah berani ini menjadi percubaan terakhir legging untuk memenangi dunia fesyen?

Legging sentiasa atau sekurang-kurangnya sering sinonim dengan fesyen palsu, diturunkan selama bertahun-tahun ke pangkat sukan atau pakaian kecergasan, berharga hanya untuk sesi gim, yoga, berlari, kelas Pilates dan seumpamanya.

Tetapi itu adalah tanpa mengira kegigihan beberapa peminat fesyen daripada pereka hingga ikon gaya yang telah cuba selama beberapa tahun untuk mengubah barang yang tidak diingini ini menjadi barang yang mesti dimiliki. Setakat ini, mereka tidak menemui banyak kejayaan, tetapi itu semua boleh berubah musim ini.

Malah, ketika tahun baru menjelma, Chiara Ferragni, Kendall Jenner dan Camille Charriere hanyalah beberapa personaliti yang nampaknya telah menjadikan legging sebagai pilihan baharu mereka.

Sementara itu, Kim Kardashian mempopularkan karya itu dengan caranya yang istimewa, dan segelintir pereka malah meletakkan bingkap dalam perhatian semasa pertunjukan terbaharu untuk musim musim bunga-musim panas 2023. Semua isyarat ini menunjukkan bahawa legging masih belum berputus asa untuk memasuki fesyen, dan tahun yang akan datang mungkin menjadi tahun yang sesuai untuk orang luar fesyen.

Baca Lagi | Rakyat Malaysia Cari Cara untuk Bergembira dengan Bajet

Baca Lagi | MOM akan Bekerjasama untuk Juara Kebajikan Atlet Negara

Lebih berani dari sebelumnya

Tetapi legging lama yang membosankan yang hanya datang dalam warna kusam telah hilang, dan nampaknya sentiasa berusaha untuk meniru sama ada pantyhose atau seluar tanpa pernah berjaya memadankannya.

Sudah tiba masanya untuk memberi laluan kepada versi legging yang lebih berani, dengan gaya lutsinar, berkilauan, berkobar dan juga potongan, menjadikannya lebih diingini berbanding sebelum ini. Peminat seluar pakaian sukan yang selesa ini sebelum ini dianggap sebagai alternatif kepada seluar peluh nampaknya berharap begitu, dalam apa jua keadaan.

Semasa pusingan terakhir pertunjukan fesyen, legging mendapat tempat di pentas peragaan banyak label utama. Sacai menunjukkan versinya dalam gaya di tengah-tengah antara legging dan seluar, dan dengan potongan melebar yang boleh terbukti popular dengan ramai peminat fesyen musim depan.

Knwls juga memilih gaya menyala, malah berani mencetak berwarna-warni dipadankan dengan ketelusan. Bagi pihaknya, Gucci memilih legging bercetak zebra atau leopard, dan untuk kesan yang menakjubkan.

Pengaruh juga turut serta dalam permainan, seperti Chiara Ferragni, yang memakai bingkap yang dipotong, manakala Kendall Jenner memakai versi separa telus. Camille Charriere memakai legging yang ditutup dengan logo rumah fesyen utama. Kim Kardashian, peminat pakaian kucing yang sangat ketat, juga telah meletakkan bingkap dalam perhatian dengan caranya sendiri, dan menawarkan banyak versi melalui jenama Skimsnya.

Kesemua kemas kini gaya yang pelbagai dan penampakan yang menonjol ini boleh menjadikan legging sebagai salah satu bahagian yang mesti ada pada tahun 2023 yang cukup hebat untuk item fesyen yang diketepikan selama bertahun-tahun.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

MOM akan Bekerjasama untuk Juara Kebajikan Atlet Negara

Read Next

Adakah Panduan Michelin Memberitahu Kami di mana Makanan Sedap?

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.