The Malaysia Post

MOM akan Bekerjasama untuk Juara Kebajikan Atlet Negara

Kementerian Belia dan Sukan

Kementerian Belia dan Sukan (KBS) memberi jaminan kepada Majlis Olimpik Malaysia (MOM) memberi kerjasama penuh dalam misi bersama mereka untuk kebajikan atlet negara dan kecemerlangan arena sukan negara tahun depan.

Menterinya, Hannah Yeoh memberi jaminan KBS tidak menghadapi masalah untuk berganding bahu dengan kepimpinan MOM yang diketuai Tan Sri Mohamad Norza Zakaria selepas badan induk itu “tersinggung” dengan kenyataan Timbalan Menteri Belia dan Sukan Adam Adli Abdul Halim baru-baru ini.

“Saya telah menyatakan hasrat saya sebagai Menteri Belia dan Sukan dan saya juga pernah mendengar ucapan Tan Sri (Norza Zakaria)… sebenarnya apa yang kita (KBS, MOM) mahu adalah sama.

“MOM dan KBS akan memperjuangkan isu yang sama (kebajikan atlet negara), jadi lebih baik kita bekerjasama rapat untuk membangunkan (arena sukan) bersama-sama… dan, ya, tidak ada masalah antara kita (MOM dan KBS),” kata Hannah selepas menghadiri mesyuarat exco MOM ke-203 di Akademi Badminton Malaysia (ABM) di Bukit Kiara, di sini, hari ini.

Baca Lagi | Pameran Tokyo mempamerkan keghairahan Dior terhadap Jepun

Baca Lagi | Rakyat Malaysia Cari Cara untuk Bergembira dengan Bajet

Adam Adli Keluarkan Kenyataan Selimut

Sebelum ini, Adam Adli mengeluarkan kenyataan selimut yang menggusarkan beberapa persatuan sukan negara walaupun niatnya adalah untuk membanteras penyelewengan dan rasuah dalam persaudaraan sukan negara.

Susulan itu, majoriti persatuan sukan melahirkan rasa kecewa dengan pemerhatian Adam Adli dan mahu timbalan menteri belia dan sukan itu membenarkan dakwaan pedasnya bahawa persatuan sukan negara sedang dilanda rasuah.

Read Previous

Rakyat Malaysia Cari Cara untuk Bergembira dengan Bajet

Read Next

Legging semakin berani untuk Kemunculan Fesyen Terkini mereka

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.