The Malaysia Post

Indonesia Masters: Satu Lagi Keluar Awal untuk Zii Jia

Zii Jia Keluar Awal

Pemain profesional perseorangan lelaki negara Lee Zii Jia mengalami satu lagi penyingkiran awal apabila tumbang 21-16, 20-22, 13-21 kepada pemain Hong Kong Angus Ng Ka Long pada pusingan kedua Indonesia Masters 2023 hari ini.

Pilihan kedua, Zii Jia bermula dengan cemerlang di Istora Senayan di Jakarta apabila dia memenangi perlawanan pertama sebelum tewas pada detik kedua untuk membolehkan pemain bukan pilihan Hong Kong itu kembali.

Beberapa siri kesilapan tanpa paksaan menyebabkan Zii Jia terlalu banyak yang perlu dilakukan ketika Ka Long pulang ke rumah untuk mengesahkan tempatnya dalam kelompok lapan terakhir.

Ka Long akan menentang Kanta Tsuneyama di suku akhir selepas Jepun menumbangkan Anders Antonsen dari Denmark, 21-16, 21-10 dalam satu lagi perlawanan pusingan kedua hari ini.

Ini adalah penyingkiran pusingan awal ketiga berturut-turut Zii Jia dalam tiga kejohanan tahun ini, setelah turut mengalami nasib serupa dalam Terbuka Malaysia dan Terbuka India.

Baca Lagi | Rafizi Berkata Mekanisme Subsidi Sasaran Akan Memperbaiki Kedudukan Fiskal Malaysia

Baca Lagi | BN Masih Memutuskan Kerjasama untuk Pilihan Raya Negeri, kata Timbalan Pengerusi

Zii Jia Turun ke Bintang Kebangkitan Jepun Kodai Naraoka

Pemain nombor empat dunia Zii Jia tunduk kepada bintang meningkat naik Jepun, Kodai Naraoka 21-13, 17-21, 19-21 pada pusingan pembukaan Terbuka Malaysia awal tahun ini dan 11-21, 21-14, 18-21 kepada Li dari China Shi Feng dalam pusingan kedua Terbuka India minggu lalu.

Sementara itu, pasangan profesional Malaysia dan pilihan kedua Tan Kian Meng-Lai Pei Jing turut mengharungi aksi ngeri apabila dikejutkan 15-21, 21-7, 14-21 oleh pemain Indonesia Jafar Hidayutullah-Aisyah Salsabila Putri Pranata pada pusingan kedua. beregu campuran.

Pemain bukan pilihan Indonesia itu akan menentang Feng Yan Zhe-Huang Dong Ping pada suku akhir selepas pasangan China itu menyingkirkan pemain Indonesia Rinov Rivaldy-Pitha Haningtyas Mentari 21-16, 21-8 dalam satu lagi perlawanan pusingan kedua.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

BN Masih Memutuskan Kerjasama untuk Pilihan Raya Negeri, kata Timbalan Pengerusi

Read Next

Kereta Api Persiaran Jepun ini Beroperasi di atas Ramen yang Sisa

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.