The Malaysia Post

Zii Jia Melantun Kembali ke Tenggelam Indonesia Shuttler Rhustavito

Terbuka India

Pemain badminton profesional Malaysia Lee Zii Jia gembira sebagai pukulan selepas dia bangkit dari belakang 20-22, 21-19, 21-12 kemenangan pusingan pertama ke atas pemain Indonesia Shesar Hiren Rhustavito dalam Terbuka India di sini hari ini.

Zii Jia patut dipuji kerana bangkit daripada kekalahan pada perlawanan pertama untuk memenangi pertarungan selama 63 minit di Dewan Tertutup KD Jadhav.

Ia adalah persembahan yang beliau teruja, terutama selepas tersingkir pusingan pertama yang mengejutkan di Terbuka Malaysia baru-baru ini.

“Saya cuba memulihkan prestasi saya secepat mungkin,” kata Zii Jia, 25, yang turut menyifatkan sokongan peminat di sini sebagai “luar biasa”.

Sementara itu, pasangan beregu lelaki bebas negara Ong Yew Sin-Teo Ee Yi tidak berdepan masalah untuk menundukkan Akira Koga-Taichi Saito dari Jepun 21-15, 21-15 dalam masa 39 minit.

Baca Lagi | Dolar Melemah apabila Kebimbangan Pertumbuhan Memuncak, Yen Berundur

Baca Lagi | Undi dalam PRU15 Bukan Monolit, Wacana Didominasi Anti-DAP

Pusingan Kedua Hari Ini

Pasangan Malaysia itu akan bertemu sama ada pemain Perancis Christo Popov-Toma Junior Popov atau Thailand Supak Jomkoh-Kittinupong Kedren pada pusingan kedua esok.

Beregu wanita negara Pearly Tan-M. Thinaah mengikut jejak Zii Jia apabila mereka juga menebus kesalahan kerana tersingkir pada pusingan pertama Terbuka Malaysia dengan menewaskan pemain India Ashwini Bhat-Shikha Gautam 21-8, 21-11.

“Kami hanya mahu mendapatkan semula momentum dan rentak kami,” kata Pearly.

Sementara itu, Ng Tze Yong tidak bertuah apabila tewas 19-21, 14-21 kepada pemain China, Li Shi Feng dalam pusingan pertama perseorangan lelaki mereka.

Read Previous

Dolar Melemah apabila Kebimbangan Pertumbuhan Memuncak, Yen Berundur

Read Next

Zodiak: Kuda, Monyet dan Naga menjadi yang Paling Bertuah Tahun ini

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.