The Malaysia Post

Di Mana Untuk Menonton The Godfather Bahagian II Dalam Talian Pada 2023?

Francis Ford Coppola Dicapai pada tahun 1970-an

Dia pertama kali menggugurkan The Godfather pada tahun 1972, yang tidak diragukan lagi merupakan salah satu filem terbaik yang dikeluarkan dalam sejarah Hollywood. Hanya dua tahun kemudian, Coppola menyampaikan sekuel kepada filem asal, The Godfather Part II. Walaupun filem pertama trilogi itu sudah pasti terbaik, sekuel-cum-prekuel dengan sempurna memberikan peminat cerita tentang keluarga Corleone.

Kami akan bercakap lebih lanjut mengenai plot filem itu kemudian dalam artikel. Tetapi sebelum itu, apa kata kita lihat di mana anda boleh menonton The Godfather Part II dalam talian pada tahun 2023? Walau bagaimanapun, sebelum kita mula, sila lihat panduan serupa kami tentang The Godfather juga.

Platform manakah yang sedang menstrim The Godfather Part II pada 2023?

Sama seperti bahagian pertama, tambahan kedua kepada francais telah wujud selama hampir 50 tahun juga. Jelas sekali, kebanyakannya sudah pun menontonnya di pawagam atau hanya melalui perkhidmatan penstriman. Tetapi sekiranya anda masih menjadi pemerhati kali pertama atau hanya mahu menontonnya semula, maka anda ingin tahu di platform penstriman filem itu tersedia.

Nah, dengan mengingati perkara itu, anda telah datang ke tempat yang betul. Pada tahun 2023, filem itu akan disiarkan di Netflix dan Amazon Prime Video. Walau bagaimanapun, bagi pengguna Prime Video, terdapat satu berita buruk. Perkhidmatan penstriman tidak menunjukkan blockbuster 1974 di setiap rantau.

Baca Lagi | Lihat pertama Bleach: Thousand-Year Blood War

Baca Lagi | Adakah Siri Netflix Baharu Boleh Menjadikan Tenis Sama Popular dengan Formula 1?

Pelakon Godfather Bahagian II

Dalam sekuel itu, selain daripada Al Pacino, pelakon Robert De Niro sebagai Don Vito Corleone muda adalah titik perbincangan terbesar. Tetapi De Niro melakukan keadilan terhadap peranan itu dan melepasi semua jangkaan dengan lakonannya yang legenda. Inilah rupa pelakon filem yang lain:

Apakah tentang The Godfather Part II?

Selepas peristiwa filem pertama, Michael Corleone benar-benar menjadi pemimpin keluarga. Dia benar-benar menjadi orang yang layak menjadi ketua keluarga, berkat sikap kejamnya terhadap sesiapa sahaja yang terfikir untuk mengkhianati keluarga. Selain itu, Michael juga menumpukan pada mengembangkan keluarga dengan memperoleh hotel, kasino dan sebagainya pada tahun 1950-an.

Sementara di satu pihak, kita melihat kebangkitan keluarga Corleone, selari, filem itu juga memaparkan kehidupan Vito Corleone muda, yang dilakonkan oleh Robert De Niro. Perjuangan Vito daripada melihat keluarganya dibunuh kepada menjadi penjenayah kecil hingga akhirnya menjadi “don” pada tahun 1920-an.

Semua perkara dipertimbangkan, plot filem itu berjaya mengendalikan dua cerita selari dengan sempurna. Akibatnya, filem ini pada dasarnya adalah prekuel dan sekuel kepada The Godfather yang asal.

Soalan Lazim The Godfather Bahagian II

Adakah The Godfather Bahagian II Sebuah Prekuel?

The Godfather Part II pada dasarnya adalah prekuel dan sekuel kepada filem 1972 The Godfather.

Mengapa Marlon Brando Tiada Dalam Godfather Bahagian II?

Memandangkan filem itu memberi tumpuan kepada Vito Corleone muda, Robert De Niro telah dilakonkan untuk memainkan peranan itu. Walau bagaimanapun, Brando masih dijangka muncul di penghujung filem, ia kemudiannya digugurkan kerana pelakon itu tidak berada dalam keadaan terbaik dengan Paramount Pictures.

Adakah Robert De Niro Memenangi Anugerah Akademi Untuk Godfather Bahagian II?

Ya, De Niro memenangi anugerah akademi untuk peranannya. Malah, dia dan Marlon Brando masih merupakan dua pelakon dalam sejarah yang memenangi anugerah akademi kerana melakonkan watak yang sama.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Adakah Siri Netflix Baharu Boleh Menjadikan Tenis Sama Popular dengan Formula 1?

Read Next

Bagaimana Menggunakan Bunyi Komersial Di Tiktok?

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.