The Malaysia Post

Batu Nisan Bill Kayong di Miri Dirosakkan

Batu Nisan Bill Kayong Dirosakkan

Bekas setiausaha dan aktivis Parti Keadilan Rakyat (PKR) Miri, Allahyarham Bill Kayong’s tombstone at the Muslim cemetery at Jalan Lusut, Kpg Tunku Abdul Rahman, Lambir was found to have been vandalized today.

Foto batu nisannya yang telah dirosakkan sejak itu telah tersebar di media sosial. Bagaimanapun, tiada laporan polis dibuat oleh keluarga berkenaan setakat tengah hari ini, kata ketua polis daerah ACP Alexson Naga Chabu.

“Saya telah menyemak dan setakat ini pihak kami tidak menerima sebarang laporan mengenai kejadian ini,” kata Alexson ketika dihubungi.

Baca Lagi | Putrajaya Menentang Harga Telur Terapung, Kata Timbalan Menteri

Baca Lagi | Malaysia berkata ia boleh menghentikan Eksport Minyak Sawit ke EU selepas New Curbs

Gambar Diterima dari Bill’s Thombstone

Sementara itu, abang Bill George Kayong, 60, ketika dihubungi berkata dia juga menerima beberapa keping gambar yang menunjukkan batu nisan Bill telah dirosakkan daripada rakan dan saudara mara hari ini.

Dia bagaimanapun tidak dapat menyemaknya kerana berada di luar stesen.

“Malah, sejujurnya, ini bukan kali pertama batu nisannya dirosakkan. Apabila saya menziarahi kuburnya tahun lalu, saya menyedari bahawa fotonya di kubur itu, saya percaya, menggunakan objek keras.

“Saya telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu tahun lepas,” katanya.

Tambahnya, dia akan memeriksa kubur apabila pulang ke Miri tidak lama lagi.

Bill ditembak mati di dalam keretanya ketika menunggu di persimpangan lampu isyarat di pintasan Kuala Baram pada 21 Jun 2016.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Malaysia berkata ia boleh menghentikan Eksport Minyak Sawit ke EU selepas New Curbs

Read Next

Penduduk Punggol BTO Singapura Mengadu Muka Berkulat

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.