The Malaysia Post

Anwar Mengumumkan Panel Khas Menasihatinya Mengenai Kewangan

Pakar Perniagaan dan Ekonomi Nasihat Perdana Menteri Ibrahim

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata beliau telah melantik lima pakar perniagaan dan ekonomi untuk menasihatinya mengenai portfolio kewangan.

Panel itu akan dipengerusikan oleh bekas ketua pegawai eksekutif Petronas Tan Sri Hassan Marican.

Selain Hassan, yang telah diumumkan sebelum ini, yang lain termasuk pengerusi FPO Ventures Sdn Bhd Datuk Ahmad Fuad Md Ali, pengarah pengajian ekonomi Universiti Sunway Profesor Dr Yeah Kim Leng; Universiti Malaya distinguished professor of economic Datuk Rajah Rasiah, and Sarawak Energy Bhd chairman Datuk Amar Abdul Hamed Sepawi.

“Saya mengulangi pendirian saya bahawa panel penasihat khas yang dilantik tidak akan menerima sebarang bentuk bayaran daripada kerajaan,” kata Anwar dalam satu kenyataan.

Baca Lagi | Google Tandakan Hari Lahir Kartunis Mendiang Kamm Ismail dengan Coretan Istimewa

Baca Lagi | PM Anwar Akan Membuat Lawatan Rasmi ke Thailand Esok

Menangani Krisis Kos Sara Hidup dan Pembangunan Ekonomi Negara

Selepas pelantikannya sebagai perdana menteri tahun lepas, Anwar berkata tumpuan segeranya adalah untuk menangani krisis kos sara hidup negara dan menghidupkan semula pembangunan ekonomi Malaysia.

Walaupun sebelum ini mengkritik Datuk Seri Najib Razak berhubung amalan itu, Anwar tetap memilih untuk mengawal peribadi portfolio kewangan pada masa yang sama menjadi perdana menteri.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

PM Anwar Akan Membuat Lawatan Rasmi ke Thailand Esok

Read Next

Ubah Fikiran Anda, Untuk Ubah Kehidupan Anda

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.