The Malaysia Post

Anda Hanya Boleh Pilih Satu: Drama Song Joong-Ki

Anda hanya boleh memilih satu drama Song Joong-ki

Anda hanya boleh memilih satu, dan budak lelaki tekanan adalah pada. Pasukan DB akan menjawab gesaan baharu dalam setiap siaran dan anda dijemput untuk melakukan perkara yang sama dalam ulasan. Bersedia untuk bermain?

Missvictrix

Oh, saya pasti memilih Lelaki Baik. Rancangan ini hanyalah melo balas dendam K-drama yang terbaik daripada OST Sangat Melodramatik, kepada pasang surut plot, kepada kesedihan, kemarahan, dan banyak pembalikan. Atas sebab tertentu imej pertama drama ini yang muncul di kepala saya sentiasa Song Joong-ki apabila dia semua dipukul dengan mata bengkak huuuuge berdiri dalam hujan sebagai seorang lelaki yang tidak begitu baik. Itu pada dasarnya drama secara ringkasnya. (Adakah mereka membuat mereka seperti ini lagi? Saya tidak fikir begitu.)

Kotak unik

Untuk memudahkan saya sendiri, saya hanya mengira drama di mana Song Joong-ki berada dalam sekurang-kurangnya separuh episod (yang mengetuk Tree dengan Akar Dalam). Jadi saya akhirnya akan pergi dengan Nice Guy. Sesetengah drama balas dendam boleh menganggap diri mereka terlalu serius dan menghilangkan semua keseronokan daripada prosiding, tetapi tidak Nice Guy.

Ia hanya sabun yang sempurna, drama balas dendam. Saya sangat seronok menonton saga melodramatik Song Joong-ki dan Moon Chae-won yang begitu menarik perhatian. Kerana kadangkala, apa yang anda mahukan hanyalah seorang pahlawan yang diseksa, dipersoalkan dari segi moral yang penuh dengan kegelisahan, skema dan rahsia.

Mistyisles

Saya ingin mengatakan Skandal Sungkyunkwan, kerana di situlah saya mula-mula jatuh cinta dengannya, dan Gu Yong-ha akan sentiasa menjadi ikonik. Tetapi saya sama ada perlu melakonkan semula watak utama lelaki atau melakukan beberapa gimnastik mental yang serius untuk memisahkan pelakon itu daripada watak itu jika saya cuba menontonnya semula. Namun, jika saya melihatnya dari sudut peranan Song Joong-ki kegemaran saya, itu pastinya!

Baca Lagi | Cara Menjadi Viral di TikTok

Baca Lagi | Minuman Malaysia Paling Popular

DaebakGrits

Saya cuba untuk tidak terlalu berfikir tentang Vincenzo (drama) kerana ia mengagungkan banyak perkara yang mungkin tidak patut diromantikkan (cth. mafia), tetapi saya menyukai Vincenzo arahan Song Joong-ki — walaupun masa lalunya yang penuh dengan keganasan adalah berkilat untuk melembutkan wataknya untuk sebahagian besar cerita drama itu. Tetapi, seperti yang telah saya nyatakan sebelum ini, saya seorang penghisap mutlak untuk lelaki fiksyen yang menendang punggung dalam sut yang disesuaikan, dan Song Joong-ki melakukan kerja yang hebat mengatasi garis antara menjadi lembut berbahaya dan lucu.

Diakui, komedi itu sebahagian besarnya disebabkan oleh pelakon sokongan, yang menekankan keadaannya yang keluar dari air dan memberikan banyak jenaka situasi, tetapi Joong-ki tidak pernah kehilangan kelebihannya – walaupun dia berpakaian sebagai bomoh atau memakai ikat kepala padan pada tarikhnya dengan watak Kim Sung-cheol.

Solstis

Song Joong-ki mempunyai banyak peranan yang tidak dapat dilupakan, daripada budak serigala jadian kepada pengurus mafia, tetapi saya perlu pergi dengan Skandal Sungkyunkwan. Dia mudah menjadi salah satu bahagian terbaik dalam rancangan itu, terutamanya gurauan dinamik dan bromantiknya yang lucu dengan Geol-oh Yoo Ah-in. Sungguh memalukan bahawa drama itu sejak itu telah dicemari oleh pelakon lelaki, kerana watak Song Joong-ki masih bertahan dalam ujian masa.

Pandangannya terhadap Gu Yong-ha mengingatkan saya mengapa saya sangat menyukai Kim Ji-seok dalam The Slave Hunters dan memandangkan rancangan itu diwarnai dengan nostalgia sebagai salah satu K-drama pintu masuk saya, ia membuatkan saya menghargai watak Gu Yong- ha lebih lagi. Saya suka bagaimana dia riang, namun bertimbang rasa; dia mungkin kurang sopan, tetapi dia boleh dipercayai apabila dikira. Song Joong-ki melakukan kerja yang hebat untuk menyampaikan kedalaman itu, dan ia mengukuhkan penghargaan saya terhadapnya sebagai seorang pelakon.

Alathe

Turun Dari Matahari! Kad di atas meja — sudah lama saya tidak melihat yang ini. Walau bagaimanapun, hakikat bahawa saya masih boleh memikirkannya dan tersenyum selama kira-kira empat tahun mungkin bercakap untuk dirinya sendiri. Song Joong-ki berada pada tahap yang paling bersemangat dan hebat di sini.

Saya suka kecekapan semata-mata, senyuman yang dia bawa kepada peranan: lelaki itu diperbuat daripada karisma. Walau bagaimanapun, terdapat sesuatu yang sangat terbuka dan berlapis tentang persembahannya dalam adegan romantis. Dan tuhan, kimia. Siapa yang boleh melupakan ciuman yang menakjubkan itu di dalam trak pikap? (Mungkin salah satu ciuman K-drama terbaik… mungkin pernah?) Atau saat itu dia membongkok untuk mengikat kasutnya? (Juga salah satu momen terbaik membetulkan tali kasut??) Heroin kami melihat askar melakukan senaman pagi mereka dan terliur tanpa segan silu? (Juga salah satu yang terbaik – sebenarnya, tidak, yang itu agak unik.)

Bagaimanapun, saya boleh menyenaraikan kira-kira seribu detik ikonik yang indah, tetapi semuanya berpunca daripada fakta bahawa drama ini — walaupun isunya, dan walaupun jauh daripada jenis rancangan saya di atas kertas — amat memuaskan untuk ditonton. Saya boleh menonton Song Joong-ki sepanjang hari dalam ini… dan, jika saya mengingati butiran jam tangan binge kelajuan cahaya saya dengan betul, hampir pasti melakukannya.

Read Previous

Minuman Malaysia Paling Popular

Read Next

Pengakhiran ‘The Witcher: Blood Origin’ dan Adegan Selepas Kredit Dijelaskan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.