The Malaysia Post

Zii Jia Katakan Cergas, Bersedia Melaksanakan Cabaran Serius

Malaysia Open

Pemain badminton perseorangan lelaki negara, Lee Zii Jia merasakan dia berada dalam keadaan terbaik dan bersedia untuk mengharungi cabaran serius dalam Terbuka Malaysia 2023 bermula Selasa selepas mengisytiharkan dirinya bebas daripada kecederaan.

Pemain No. 2 Dunia itu yakin dapat mempamerkan persembahan lebih baik dalam kejohanan berprestij itu untuk penyokong tuan rumah selepas persembahan mengecewakan pada edisi tahun lalu yang menyaksikan dia tersingkir di pusingan kedua.

Lee Zii Jia dalam Keadaan Terbaik

Pemain badminton berusia 24 tahun itu akan menyertai kejohanan itu sebagai pilihan kedua, tetapi walaupun begitu berdepan pertemuan sukar pusingan pertama menentang pemain Jepun Kodai Naraoka, yang menamatkan kempennya tahun lalu dengan meraih tempat ketiga di Pusingan Akhir Jelajah Dunia pada Disember .

“Berbanding tahun lalu, keadaan saya benar-benar baik sekarang dan saya harap keadaan akan berjalan lancar dan saya mendapat keputusan yang baik di sini.

Baca Lagi | Polis Brazil Merampas Kerusi Kuasa Belakang daripada Perusuh Pro-Bolsonaro

Baca Lagi | Perbankan Internet RHB Now akan ditamatkan pada 31 Mac

“Kami tidak tahu mengenai keadaannya (Kodai Naraoka) setakat ini, tetapi saya perlu bersedia seratus peratus,” katanya kepada pemberita selepas sesi latihan di sini hari ini.

Zii Jia pernah mengalami Terbuka Malaysia yang boleh dilupakan pada masa lalu. Selain kekalahan pusingan kedua kepada pemain Indonesia yang tidak dikenali Shesar Hiren Rhustavito tahun lalu, dia mengalami kekalahan pusingan pertama kepada S. Avihingsanon dari Thailand pada 2019.

Pertemuan Pusingan Kedua Seluruh Malaysia

Juara Kejohanan Badminton Asia 2022 itu juga bercakap teruja mengenai apa yang boleh menjadi pertemuan pusingan kedua seluruh Malaysia dengan Ng Tze Yong sekiranya kedua-duanya melepasi perlawanan pusingan pertama mereka.

“Bagi peminat Malaysia, saya rasa jika kami (Zii Jia-Tze Yong) bertemu di pusingan kedua, perlawanan itu akan menjadi sangat menarik. Saya masih belum bermain dia dalam mana-mana kejohanan sebelum ini.

“Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, dia (Tze Yong) adalah pemain yang bijak. Dia tahu apa yang perlu dilakukan untuk menambah baik dan sangat jelas tentang apa yang dia mahu lakukan,” kata Zii Jia.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Perbankan Internet RHB Now akan ditamatkan pada 31 Mac

Read Next

Top Glove Melantik Pengarah Bebas Baharu

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.