The Malaysia Post

Perbankan Internet RHB Now akan ditamatkan pada 31 Mac

Platform Dalam Talian RHB

RHB Bank telah mengumumkan bahawa platform Perbankan Internet Nownya akan dihentikan berkuat kuasa 31 Mac 2023. Sebaliknya, pelanggan RHB diminta untuk berpindah ke platform RHB Online baharunya.

Menurut RHB, bank itu berkata bahawa keputusan untuk menamatkan platform RHB Now klasik adalah untuk “memastikan [pelanggan] dilindungi oleh peningkatan keselamatan terkini dan dapat menikmati ciri perbankan dalam talian terbaru kami”. Mereka juga berkata pelanggan perlu memindahkan transaksi berulang dan akaun kegemaran mereka “segera” untuk memastikan peralihan yang lancar.

Baca Lagi | Di Jakarta, PM Anwar Ikrar Tiada Kompromi dalam Perang Melawan Rasuah

Baca Lagi | Polis Brazil Merampas Kerusi Kuasa Belakang daripada Perusuh Pro-Bolsonaro

Untuk berbuat demikian, pelanggan perlu melakukan peralihan “secara manual”. Inilah cara untuk membuat langkah:

  • Log masuk ke platform Perbankan Dalam Talian RHB baharu dengan nama pengguna dan kata laluan RHB Now anda yang sedia ada. Anda tidak perlu membuka akaun baharu.
  • Sediakan transaksi berulang anda dengan mengklik butang “Dayakan Berulang” pada halaman Butiran Pembayaran/Penerima
  • Tambahkan akaun penerima kegemaran melalui ciri “Tambah ke Kegemaran”, atau melalui Tetapan Akaun
  • Pastikan untuk mengalih keluar semua transaksi berulang mereka daripada RHB Now
  • “Dengan langkah mudah ini, anda akan dapat menjalankan perbankan yang pantas dan lancar, lengkap dengan ciri perbankan dalam talian terkini dan peningkatan keselamatan yang akan melindungi transaksi anda di mana-mana, pada bila-bila masa,” jelas RHB.

Untuk maklumat lanjut dan pertanyaan, anda boleh menghubungi pusat hubungan bank di +603 9206 8118 atau menghantar e-mel ke [email protected]. Anda juga boleh menggunakan borang maklum balas dalam talian bank atau menghantar mesej kepada mereka di halaman Facebook RHB Group.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Polis Brazil Merampas Kerusi Kuasa Belakang daripada Perusuh Pro-Bolsonaro

Read Next

Zii Jia Katakan Cergas, Bersedia Melaksanakan Cabaran Serius

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.