The Malaysia Post

Top Glove Melantik Pengarah Bebas Baharu

Chong Su-Lin dan Rowina Ghazali Seth sebagai Pengarah Baharu Top Glove

Pengarah Baharu Sarung Tangan Teratas

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia, pengeluar terkemuka sarung tangan getah pakai buang itu berkata Chong kini merupakan pengarah bukan eksekutif bebas (INED) Cengild Medical Bhd, AIA Bhd dan ECRI Bhd, serta ahli majlis Hospis Malaysia dan pengarah. of Naluri Hidup Sdn Bhd.

“Beliau memulakan kerjayanya pada 1984 sebagai pengamal perubatan di National Health Service di United Kingdom.

“Chong adalah peneraju makmal bagi segmen penjagaan kesihatan pelan tindakan bidang ekonomi utama negara oleh kerajaan pada 2010, dan baru-baru ini merupakan ahli pasukan petugas yang dilantik oleh Menteri Kesihatan untuk melihat budaya tempat kerja di hospital Kementerian Kesihatan,” ia berkata.

Baca Lagi | Perbankan Internet RHB Now akan ditamatkan pada 31 Mac

Baca Lagi | Zii Jia Katakan Cergas, Bersedia Melaksanakan Cabaran Serius

Penyata Syarikat

Syarikat itu berkata bahawa jawatan terdahulu beliau termasuk menerajui jawatan ketua pegawai eksekutif di Pusat Perubatan Sunway, Pusat Perubatan Prince Court dan cabang penjagaan kesihatan Universiti Perubatan Antarabangsa, serta jawatan pengarah eksekutif di Hospital Pakar Beacon.

Sementara itu, Top Glove berkata Rowina kini merupakan INED bagi Velesto Energy Bhd dan UEM Edgenta Bhd serta pengarah Hong Leong Islamic Bank Bhd.

Latar Belakang Rowina

Ia berkata bahawa dia memulakan kerjayanya pada 1985 di bahagian teknologi maklumat di Shell, di mana dia kemudiannya menyandang pelbagai jawatan tempatan dan global dalam operasi huluan, hiliran dan perniagaannya.

“Rowina naik ke jawatan kanan, termasuk sebagai pengurus besar hal ehwal korporat Shell Malaysia dan pengarah Shell Business Services Sdn Bhd.

“Sebagai ahli kanan pengurusan Shell, beliau mempunyai lebih 30 tahun pengalaman dalam industri minyak dan gas,” tambahnya.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Zii Jia Katakan Cergas, Bersedia Melaksanakan Cabaran Serius

Read Next

5 Rahsia Profil LinkedIn Yang Boleh Bersaing Di Pasaran Kerja 2023

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.