The Malaysia Post

Umno tidak akan menyerah, dibuli atau dibeli

Umno tidak akan pernah dibuli, dibeli atau tunduk kepada mana-mana pihak kerana ia bukan parti yang lemah seperti yang didakwa, kata Presiden Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi hari ini.

Mengambil ke Facebook, Zahid mengatakan bahawa Umno tidak lemah atau tidak tahu apa-apa tetapi tahu apa yang perlu dia ketahui, dengan menyatakan bahawa parti itu sedar bahawa ia pernah dikalahkan melalui pembohongan dan tipu daya.

“Umno tetap teguh dengan kebenaran. Umno akan terus menegakkan kebenaran.

“Dengan itu, Umno tidak akan pernah” menyerah “. Umno tidak akan tunduk, dibuli atau dibeli.

“Umno komited untuk bangkit semula dan InsyaAllah kebangkitan Umno berterusan,” katanya dalam kenyataan yang disiarkan dalam akaun Facebooknya.

Pengeposan Zahid muncul ketika beberapa pemimpin parti meminta dia untuk mengundurkan diri, dengan mendakwa bahawa kepimpinan Zahid yang lemah telah menyebabkan “kekacauan” di kalangan ahli.

Baru-baru ini, Ketua Bahagian Paya Besar Umno, Datuk Ahmad Tajuddin Sulaiman memetik arahan yang tidak jelas dan tekad lemah dari kepimpinan yang mempengaruhi keberanian dan semangat juang 3.6 juta anggota Umno.

Baca Lagi | Saravanan mengatakan hubungan MIC-PAS diuji dengan Sanusi sebagai MB

Sebelum ini, dua pemimpin pemuda dari Johor dan Negeri Sembilan juga meminta Zahid mengundurkan diri.

Ketua pemuda Pontian, Mohd Helmi Buang mengatakan parti itu memerlukan pemimpin baru, dan ketua pemuda Seremban, Zool Amali Hussin menyokong gesaan itu.

Zahid menambah bahawa kebangkitan Umno akan diam tetapi penuh kebijaksanaan dan juga berusaha untuk meyakinkan ahlinya sekali lagi bahawa parti itu tahu apa yang sedang dilakukannya.

“Umno akan terus maju. Dengan izin-Nya, simbolisme kita yang berani akan terus dilihat sebagai mulia dan cantik, ”katanya.

Ketua penerangan Umno Shahril Hamdan telah mendesak kerajaan untuk membersihkan jalan keluar dari cadangan penutupan ekonomi sekiranya keadaan Covid-19 tidak bertambah baik pada 4 Februari.

Memo yang dibocorkan oleh Dewan Perniagaan dan Perindustrian EU-Malaysia (Eurocham Malaysia) kepada anggotanya setelah pertemuan tidak rasmi dengan Kementerian Perdagangan Antarabangsa & Industri (Miti) pada hari Jumaat yang lalu telah menyebut mengenai cadangan itu dan telah disebarkan secara meluas di media sosial semalam, sehingga menimbulkan rasa panik di kalangan orang ramai.

Shahril berkata, kerajaan harus segera membalas berita tersebut kerana menimbulkan kekeliruan kepada orang ramai. “Sekiranya khabar angin itu tidak benar, maka kerajaan harus menafikannya. Tetapi sekiranya benar, kerajaan perlu bersikap jujur dengan rakyat.

Read Previous

Samsung VP dipenjara selama 2.5 tahun kerana skandal rasuah

Read Next

Facebook keluar secara automatik dengan pengguna iPhone

One Comment

  • cialis 20 mg Studies in the C6 genetically deficient rat 14 provide particularly compelling evidence that proteinuria itself is nephrotoxic

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.