The Malaysia Post

Trend Dandanan untuk Lelaki pada 2023

Trend Dandanan untuk Lelaki

Tahun 2023 menandakan pemisahan daripada topeng dan pengasingan sosial yang mendahului COVID. Sudah menjadi lebih biasa bagi orang ramai untuk keluar, berpakaian lebih baik dan menghabiskan lebih banyak masa untuk merapikan diri. Semakin banyak produk penjagaan kulit holistik lelaki dan produk kebersihan diri semakin aktif menyantuni mereka.

Walaupun bukan konsep baharu, dandanan lelaki menjadi jarang berlaku sehingga kebelakangan ini disebabkan oleh perkembangan pasaran produk penjagaan kulit dan dandanan lelaki. 2023 akan menjadi tahun apabila dandanan lelaki menjadi popular, dan lebih ramai lelaki akan menggunakan produk dandanan berbanding sebelum ini. Pada tahun 2023, trend berikut akan menguasai industri dandanan lelaki, mencadangkan Rajat Tuli, Pengasas Bersama, Ustraa.

Dandanan menjadi penting: Penjagaan diri dan gaya rambut akan menjadi salah satu trend paling ketara pada tahun 2023, dengan lelaki mempertimbangkan dandanan sebagai sebahagian daripada rejim gaya hidup harian mereka. Industri dandanan telah membuktikan bahawa amalan dandanan bermula dengan menjaga kulit dan rambut anda. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, penjagaan kulit telah menjadi semakin popular. Semakin ramai lelaki mencari penyelesaian untuk masalah penjagaan kulit tertentu seperti jerawat, serum vitamin C, dan juga cara untuk detan.

Baca Lagi | Di Seluruh Dunia, Harga Konsert K-pop Meningkat

Baca Lagi | 10 Trend Reka Bentuk Grafik untuk 2023

Lelaki Menghabiskan Lebih Banyak Masa di Luar

Apabila lelaki menghabiskan lebih banyak masa di luar dan dalam persekitaran yang tercemar, mereka perlu lebih berhati-hati. Adalah menggalakkan bahawa lelaki sanggup bekerja lebih keras untuk merapikan diri agar kelihatan menarik.

Pengguna generasi baharu, terutamanya Gen-Z dan milenium, lebih suka bahan dan produk semula jadi tanpa bahan kimia berbahaya, seperti paraben. Bilangan pelanggan yang semakin meningkat sanggup membayar lebih untuk produk yang dibungkus dalam bahan yang mampan. Bagi sesetengah syarikat, mungkin mengambil sedikit masa untuk bergerak ke arah produk mesra alam, tetapi trend itu pastinya semakin meningkat.

Populariti janggut akan berterusan: Berkemungkinan janggut akan kekal popular, terutamanya jenis yang dipotong rapat seperti yang dipakai oleh Virat Kohli dan Leo Messi. Janggut panjang sedang dalam perjalanan keluar, tetapi janggut yang dipangkas dengan baik sudah boleh diterima di kebanyakan tempat kerja. Akan ada permintaan yang tinggi untuk minyak dan lilin penyelenggaraan janggut.
Terdapat kebarangkalian yang tinggi bahawa Deo-Hegemoni akan pudar. Populariti wangian halus akan mengatasi deos.

Untuk menaik taraf daripada Deos, lelaki akan mencari cologne, EDTS dan minyak wangi.
Terdapat permintaan gila untuk produk dengan tindakan pantas: Bagi lelaki generasi ini menjadi penting untuk mendapatkan hasil dengan cepat dan dengan usaha yang minimum seperti losyen yang menghilangkan jerawat serta-merta dalam beberapa jam, atau semburan rambut yang membolehkan anda bereksperimen dengan gaya rambut anda. Selepas itu, produk penjagaan kulit dan penggayaan rambut tindakan pantas akan terus mendapat permintaan.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

10 Trend Reka Bentuk Grafik untuk 2023

Read Next

Pulau Pisang di Lagos adalah Syurga Billionaire

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.