The Malaysia Post

Sering Kali Disalah Anggap Sebagai Priyanka Chopra, Ini Reaksi Deepika Padukone

Deepika Padukone merupakan seseorang yang selalu disukai oleh sesetengah orang dan dibenci oleh peminat-peminat rakan sejawatnya.

Walau bagaimanapun, pelakon itu mengambil segala sesuatu dengan sabar dan menghadapi semua kutukan dan ejekan dengan senyuman walaupun berhadapan dengan satu kesilapan identiti yang sebenar, Deepika Padukone disalah erti sebagai Priyanka Chopra.

Deepika Padukone Sebagai Priyanka Chopra

Ia berlaku semasa salah satu penampilannya di Met Gala 2019 apabila bintang Padmaavat itu disalah tafsirkan sebagai tiada lain daripada Puan Priyanka Chopra Jonas.

Walau bagaimanapun, sikap tenang dan sikap keren Deepika membolehkannya menghadapi kesilapan itu dengan senyuman yang halus.

Deepika memakai gaun pink yang cantik dan memberikan saingan hebat kepada Barbie. Rupanya dikagumi oleh semua orang, tetapi penampilannya diganggu oleh peminat dan wartawan yang terus memanggilnya Priyanka.

Satu akaun Instagram berkongsi gambar Deepika Padukone yang diiringi ke arah keretanya sementara peminat dan wartawan terus menjerit Priyanka di latar belakang. Deepika tidak bereaksi dan dia bergerak maju dengan senyuman.

Baca lagi | Anak lelaki pelakon Bollywood, Datuk Shah Rukh Khan ditangkap semasa serbuan dadah di kapal pesiaran

Komen Netizen Mengenai Kekeliruan

Ramai orang memberikan reaksi terhadap perkara yang sama di bahagian komen. Beberapa komen lain juga mempersoalkan perkara yang sama. Satu pengguna menulis,

“@deepikapadukone orang sedih bahawa mereka tidak tahu siapa kamu… Di latar belakang, orang ramai memanggil Ratu priyankachopra…Sedih,” tulis seorang pengguna yang cuba menghina Mastani Hindi Cinema. Sementara itu, pengguna lain memberikan komen, “Mengapa mereka terus memanggilnya Priyanka?”

“Mereka terus memanggil Priyanka. Orang India tidak kelihatan sama! Satu lagi komen membaca, “Mengapa orang memanggilnya Priyanka?”

Ini bukanlah kali pertama Deepika Padukone disalah erti sebagai Priyanka Chopra. Pada tahun 2017, semasa Deepika Padukone mempromosikan filem Hollywood pertamanya ‘xXx: Return of Xander Cage’ bersama Vin Diesel, beliau seringkali dipanggil sebagai Priyanka oleh seorang wartawan.

Baca lagi | Michelle Bawa Pulang Trofi Oscar ke Malaysia

Satu Perbuatan Yang Rasis Dan Kurang Cerdik

Merujuk kepada insiden tersebut, Deepika dalam satu temubual dengan IANS berkata, “Bagi saya, ia adalah perbuatan yang rasis dan tidak berpengetahuan. Sebagai rakyat India, anda (media) juga sepatutnya tidak berasa gembira dengan perkara ini.

Saya fikir, hanya kerana orang mempunyai warna kulit yang sama tidak bermakna mereka adalah orang yang sama. Sebagai orang yang mempunyai kuasa seperti media, sepatutnya memberi pendidikan yang lebih dalam daripada sekadar menulis tabloid.”

Dalam kerjaya, Deepika Padukone sedang menikmati kejayaan filem aksi Pathaan. Beliau sedang bersedia untuk filem Fighter bersama Hrithik Roshan.

Selepas itu, DP juga akan berlakon bersama Prabhas dalam filem sains-fiksyen arahan Nag Ashwin. Kemungkinan selepas itu, beliau akan mula mengambil bahagian dalam pembikinan semula filem “The Intern” bersama Amitabh Bachchan.

Met Gala 2023 pula berlangsung pada 1 Mei 2023 di The Metropolitan Museum of Art dengan tema Met Gala 2023 iaitu “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty” bertujuan untuk menghormati mendiang pereka, yang meninggal dunia pada 2019 pada usia 85 tahun.

Antara artis yang menjayakannya adalah seperti Anne Hathaway, Song Hye-Kyo, Penélope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer, Dua Lipa, Vogue’s Anna Wintour, Alia Bhatt dan ramai lagi.

Read Previous

Sertai DAP, Khairy Dan Shahril Ada Peluang Cerah Jadi Calon Perdana Menteri – Ong Kian Ming

Read Next

Bergaya Dengan Gaun ‘Safety-pin’, Penampilan Anne Hathaway Di Met Gala 2023 Raih Pujian

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.