The Malaysia Post

Bergaya Dengan Gaun ‘Safety-pin’, Penampilan Anne Hathaway Di Met Gala 2023 Raih Pujian

Semasa acara Met Gala 2023, selebriti, stylist, dan pereka busana pasti memahami tugas mereka dengan memberikan penghormatan kepada Karl Lagerfeld melalui penampilan yang terinspirasi daripada gaya peribadi, rekaan, dan kucing kesayangan beliau.

Sesetengah menggunakan pakaian arkib, sesetengah lagi mencipta momen ikonik, tetapi mungkin penampilan paling menarik datang daripada para pereka yang menggabungkan kod rumah dan mempertanyakan,

“Bagaimana jika Karl telah mereka untuk Versace?”

Well, duta baru Versace, Anne Hathaway, dan Donatella Versace menjawab soalan tersebut dengan indah pada malam Isnin, apabila mereka mempersembahkan gaun yang menggabungkan kedua-dua ciri khas Karl dan Versace di Met Gala.

Baca lagi | Harry Styles Memenangi Grammy untuk Album Terbaik

Gaun ‘Perkahwinan’ Antara Versace dan Chanel

Hathaway dan Donatella berjalan bersama-sama di tangga Met, dan walaupun pereka tersebut kelihatan hebat dengan gaun Atelier Versace merah jambu yang diilhamkan oleh koleksi musim bunga/musim panas Chanel 2018, dia mungkin tahu bahawa kebanyakan mata tertumpu pada pasangannya.

Hathaway menghadiri majlis gala dalam gaun yang menggabungkan yang terbaik daripada ciri khas kedua-dua pereka.

“Ia dimaksudkan untuk menjadi perkahwinan antara Versace dan Chanel,” kata Hathaway di karpet merah.

Baca lagi | Hollywood berpecah: Adakah selebriti sebenarnya berhenti Twitter?

Rekaan Gaun Bagikan ‘Safety-pin’

Dicipta dengan tweed putih yang berisi benang emas, gaun itu melukis tubuh Hathaway.

Potongan-potongan yang dipotong dipautkan bersama dengan pin keselamatan berhias mutiara dan Medusa, mencipta kesan Versace yang menyerupai gaun pin keselamatan ikonik yang menjadi popular oleh Elizabeth Hurley pada tahun 1994.

Bunga camellia menghiasi bahagian atas dan rantai choker Bulgari yang berlian melingkar di leher. Di rambutnya, pereka rambut Hathaway, Orlando Pita, meletakkan bunga camellia dari pertunjukan Versace pada tahun 90-an.

Sarung tangan tanpa jari, serta jaket motosikal yang sepadan, kemudian melengkapkan penampilan itu, yang menurut Versace, mengambil lebih dari 450 jam dan 15 meter kain untuk dihasilkan.

Donatella Terkenangkan Mendiang

Semasa temubual dengan Vogue baru-baru ini, Donatella bercakap mengenai abangnya yang sudah meninggal dan hubungannya dengan Lagerfeld.

“Gianni bukanlah jenis orang yang mempunyai banyak kawan, dan begitu juga dengan Karl, tetapi kedua-dua mereka terhubung,” katanya.

Dia menerangkan bahawa selepas Gianni memberitahunya tentang Lagerfeld, dia meminta untuk bertemu dengannya. Katanya, suatu malam ketika pergi ke rumah Karl dengan Gianni dia mula terpesona dengannya.

Menurut penyunting fesyen Hal Rubenstein, Gianni pernah memberitahunya, “Hanya ada dua pereka yang saya kagumi, mungkin juga iri hati. Valentino, kerana dia tahu bagaimana untuk hidup, dan Karl Lagerfeld, kerana dia seorang genius.”

Donatella juga mereka bentuk satu gaun untuk menghormati Lagerfeld bagi isu Mei 2023 Vogue, yang memberikan penghormatan kepada pereka itu. “Apabila saya mendekati reka bentuk untuk Karl, saya memikirkan kemewahan beliau,” katanya mengenai proses tersebut.

“Saya memikirkan bahawa lawan tarik menarik. Saya memikirkan cara dia untuk melindungi dirinya sendiri. Jadi ini adalah penghormatan kepada Karl, dan kepada personalitinya.”

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Sering Kali Disalah Anggap Sebagai Priyanka Chopra, Ini Reaksi Deepika Padukone

Read Next

ESPN : Barcelona Menang Tipis 1-0 Ke Atas Osasuna

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.