The Malaysia Post

Harry Styles Memenangi Grammy untuk Album Terbaik

Grammy untuk Album Terbaik

Harry Styles pada hari Ahad memenangi Grammy yang diidamkan untuk Album Terbaik, kemenangan mengejutkan ke atas Beyonce dan Adele kegemaran berat.

Sensasi pop menjaringkan anugerah itu, biasanya dilihat sebagai yang paling berprestij pada malam itu, untuk album ketiganya Harry’s House, yang paling intimnya, yang menggabungkan sintetik dua kali ganda dan akustik lembut dengan lirik yang sangat peribadi.

“Ini tidak selalu berlaku kepada orang seperti saya, dan ini sangat bagus,” katanya di atas pentas.

Keluaran album itu menandakan evolusi untuk kumpulan lelaki yang pernah menjadi kekasih hati kepada golongan remaja, yang telah berkembang menjadi kekasih hati untuk semua.

Rumah Harry memunculkan kesamaan sonik petang California yang terang benderang di tepi kolam, dan mempamerkan kemahiran menulis lagu Styles yang sedang berkembang.

Tetapi ia tidak semestinya dikhaskan untuk emas Grammy, kerana ia berhadapan dengan keluaran blockbuster daripada titans pop.

Sebelum hari Ahad, Styles hanya mempunyai satu Grammy untuk namanya, dan mungkin lebih terkenal dengan gaya flamboyannya dan kehadiran pentas campy daripada muzikalnya.

Baca Lagi | Tujuh Prinsip Kehidupan Awam dan Malaysia Madani

Baca Lagi | Daging Tumbuhan Makmal Dihasilkan dengan Alga Akan Berakar

Album Vokal Pop Terbaik

Terdahulu pada malam itu, dia juga merangkul anugerah Album Vokal Pop Terbaik.

Kejayaan Album Terbaiknya pasti membuat perbandingan dengan Grammy 2017, apabila Beyonce tewas kepada Adele dalam kategori teratas walaupun mengeluarkan Lemonade yang menggegarkan bumi.

Tahun ini, album Renaissancenya telah dianggap sebagai ‘shoo-in’ untuk anugerah teratas malam itu, terutamanya selepas dia menjadi artis paling menang sepanjang masa, dengan 32 Grammy seumur hidup.

Tetapi Styles yang berakhir dengan patung emas itu.

“Pada malam-malam seperti malam ini, jelas sangat penting bagi kami untuk mengingati bahawa tiada perkara seperti yang terbaik dalam muzik,” katanya kepada rakan-rakannya.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Daging Tumbuhan Makmal Dihasilkan dengan Alga Akan Berakar

Read Next

Korea Utara Menyeru agar Postur Kesediaan Perang Diperkukuh, Latihan Diperluaskan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.