The Malaysia Post

Seni Kuku Berkait Membawa Keselesaan Selesa ke Hujung Jari Anda

Seni Kuku Musim Cuti

Dengan musim cuti tiba, laman rangkaian sosial dipenuhi dengan tutorial yang mencadangkan penampilan kecantikan perayaan dan bermusim. Walaupun warna dan kilauan adalah legiun tahun ini, satu trend yang lebih selesa terserlah, dengan kuku kesan rajutan membuktikan populariti viral di TikTok.

Manicure Skittles

Walaupun manikur ‘Skittles’ kelihatan bersedia untuk mendominasi trend kecantikan musim cuti, pengguna TikTok telah menggandakan kreativiti, dan keupayaan mereka untuk menjadikan setiap aliran mikro baharu lebih diingini daripada yang seterusnya.

Akibatnya, dengan perayaan percutian yang sedang rancak berlangsung, ia merupakan satu inspirasi yang sama sekali menarik perhatian yang semakin mendapat tempat di rangkaian sosial Cina. Merangkumi fesyen dan kosmetik, trend seni kuku rajutan atau kuku sweater ialah rupa kecantikan yang paling selesa pada tahun ini.

Dengan penjimatan tenaga dalam agenda, baju sejuk turtleneck telah mendapat banyak pengikut di seluruh dunia — sekurang-kurangnya di negara-negara yang suhunya menuju ke angka negatif. Namun, kami tidak pernah membayangkan bahawa rajutan chunky akan sampai ke kuku penagih kecantikan yang paling arif.

Baca Lagi | Syarikat Penerbangan Menghapuskan 4,400 Penerbangan

Baca Lagi | 5 Top Percutian Paling Digembar-gemburkan Oleh Pakar

Seni kuku rajutan, juga dikenali sebagai kuku sweater, mempunyai ramai pengikut di TikTok, mendorong kemunculan beberapa rias kuku yang sangat asli. Walau bagaimanapun, satu variasi menonjol: kesan sweater rajutan kabel, merujuk kepada keperluan musim sejuk yang mesti ada.

Trend yang Kita Berhutang kepada Kegilaan

Sudah wujud selama beberapa tahun — untuk kuku bertekstur, yang memberikan kebebasan kepada imaginasi dan inspirasi. Namun, anda perlu cukup mahir untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Di TikTok, tutorial yang memfokuskan pada seni kuku sweater mendarab dengan pantas untuk membolehkan sebilangan besar orang melihat rupa semudah mungkin. Dan sememangnya benar bahawa anda tidak memerlukan banyak, kecuali berus seni kuku dan banyak ketangkasan.

Di rangkaian sosial China, hashtag yang dikaitkan dengan aliran ini, termasuk #knittednailart paling popular, sudah melihat lebih daripada enam juta tontonan. Ia menampilkan kuku yang dihias dalam gaya baju sejuk rajutan kabel yang kini terkenal, dengan semua jenis variasi.

Labuci, rhinestones, kesan matte dan manik adalah antara versi yang paling popular. Ambil perhatian bahawa mereka yang kurang mahir boleh memilih paku bertekstur tunggal, atau kesan rajutan kabel yang dilukis hanya pada hujung paku. Kepada berus anda!

Read Previous

5 Top Percutian Paling Digembar-gemburkan Oleh Pakar

Read Next

Usahawan Top Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.