The Malaysia Post

Resort Mewah Di Malaysia Untuk Hidup Tanpa Menyesal

Percutian Mewah Malaysia

Kita semua memerlukan sedikit kesenangan kadang-kadang tidak kira tanda harga. Ia adalah pelaburan yang akan memberi manfaat kepada diri kita pada masa hadapan. Jadi jangan berhemat dengan kemewahan! Selain itu, tiada siapa yang pernah mengatakan tidak kepada tangguh sebagai ganjaran kerana bekerja keras.

Seperti yang mereka katakan, bekerja keras, bermain lebih keras!
Daripada hotel di tengah-tengah bandar yang meriah hingga ke pusat peranginan eksotik di pantai persendirian bolehland, berikut ialah 12 tempat percutian mewah terbaik yang pernah ada!

1. Lexis Hibiscus — Banglo Air Bergaya Dubai

Tidak sukar untuk mencari tempat persembunyian seperti syurga apabila anda berada di Port Dickson. Walaupun popular, resort ini hampir terpencil daripada orang ramai supaya anda akan menikmati masa yang berharga secara peribadi di vila.

Pemandangan udara Lexis Hibiscus membentuk bunga raya, dan direka bentuk menyerupai banglo seperti kelong Maldives. Anda akan dapat menikmati pemandangan laut yang bersih dan anda juga boleh berehat di kolam renang peribadi anda sendiri!

Tempah penginapan di Lexis Hibuscus.

Harga: Dari RM600

Untuk ke sana: Dari KLIA2, anda boleh menempah teksi ke resort, kira-kira 1 jam jauhnya. Resort ini juga menawarkan perkhidmatan limosin.

2. Pangkor Laut Resort — Mewah Resort Di Pulau Persendirian

Pangkor Laut Resort mempunyai penginapan yang terletak di pelbagai bahagian pulau — berdiri di atas tiang di atas laut, di tepi pantai, atau terletak di antara hutan. Di mana sahaja bilik berada, sentiasa ada kolam berdekatan atau di dalam bilik itu sendiri. Jadi harapkan untuk memakai pakaian renang anda pada kebanyakan masa!

Saya lebih suka penginapan di tengah-tengah hutan, di mana terdapat privasi di antara pokok. Tetapi jika anda jenis bangun-awal-untuk-berenang, penginapan kaku ini dikelilingi oleh air — jiwa yang berani boleh menyelam keluar tingkap!

Harga: Dari RM807

Untuk ke sana:

4–5 jam perjalanan bas dari bandar KL ke Lumut kemudian naik teksi ke pelancaran bot Pangkor Laut di Pulau Marina.
Ambil penerbangan syarikat penerbangan Berjaya ke Pulau Pangkor dari lapangan terbang Subang di KL.

Baca Lagi | Perdagangan Dua Hala Malaysia-UAE Mencecah Lebih AS$7 Bilion pada 2022

Baca Lagi | 10 Idea Perniagaan Terbaik untuk Remaja

3. Tunamaya Resort — Resort Di Pantai Yang Murni Dan Air Jening

Terletak di pantai timur Pahang adalah Tioman yang eksotik, sebuah pulau yang paling sering dibayangi oleh Pulau Perhentian dan kemasyhuran Langkawi. Suasana tenang dan lagun Tioman menggantikan kekurangan kemudahan hotel yang mewah.

Perkara terbaik yang ditawarkan oleh tempat persembunyian ini ialah spa dengan pemandangan, yang sentiasa mengingatkan anda sedang bercuti. Pemandangan lautan yang menyegarkan betul-betul di luar tingkap vila bukan sahaja untuk pertunjukan — ia bertujuan untuk snorkeling dan menyelam!

Harga: Dari RM496

Untuk ke sana:

Naik bot laju atau feri dari Jeti Mersing
Anda boleh menempah pengangkutan anda terlebih dahulu dengan Resort di sini.

4. St Regis Langkawi — Kolam Infiniti Yang Menghadap Laut

St Regis Langkawi berhadapan dengan kolam infiniti yang menghadap ke Laut Andaman, melengkapkan pemandangan dengan lereng bukit Langkawi.

Pada mulanya, ia mungkin kelihatan lucu untuk berendam di dalam kolam manakala air yang jernih terhempas kira-kira 50 meter jauhnya — sehingga anda melihat jakuzi. Kemudian semuanya masuk akal.

Anda akan mendapati bahawa konsep kolam infiniti adalah ciri yang tidak terhad kepada kolam renang utama. Sesetengah bilik mempunyai balkoni kolam infiniti atau tebing untuk mereka yang sukakan sesi mandi matahari peribadi.

Harga: Dari RM1,328

Untuk ke sana: Ambil penerbangan ke Lapangan Terbang Langkawi dan ambil Perkhidmatan Bentley percuma ke hotel.

5. Philea Resort & Spa — Banglo Seperti Kabin

Philea Resort and Spa ialah rahsia terbaik di Melaka, ditujukan untuk penduduk kota yang keletihan. Permata peribadi datang pada harga yang berpatutan yang sesuai untuk mereka yang terburu-buru mencari percutian.

Suasana Philea Hotel yang selesa dan seni bina antik disertakan dengan teres seperti kabin yang menyerupai kayu pain — ia melengkapkan persekitaran semula jadi yang dilindunginya! Resort ini juga menawarkan pengalaman menjamu selera yang baik dalam persekitarannya, sebagai tambahan kepada penginapan mewah anda.

Harga: Dari RM463

Untuk ke sana:
90 minit perjalanan teksi dari KLIA/KLIA2
Perkhidmatan ulang-alik disediakan di Philea Hotel dari/ke Melaka Sentral / Equatorial Hotel / Renaissance Hotel / Mahkota Hotel / Alor Gajah

Read Previous

10 Idea Perniagaan Terbaik untuk Remaja

Read Next

Menteri Kesihatan Wanita Pertama Terbuka Kepada Nasihat Daripada Penjawat Dahulu

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.