The Malaysia Post

Polis Sarawak: Perompak Makam Rempuh 11 Kubur di Daerah Meradong

Merandong Rosak Kerana Tomb Raidersw

Beberapa kubur di tanah perkuburan di Selemas, Meradong rosak baru-baru ini dipercayai hasil kerja perompak kubur.

Ketua Polis Daerah Meradong DSP Sekam Anoi dalam mengesahkan perkara itu berkata, ahli keluarga yang berang telah membuat laporan polis pada 16 Feb lepas selepas mengetahui tentang jenayah itu daripada posting di media sosial sehari sebelumnya (15 Feb).

Bertindak atas laporan itu, sepasukan dari Jabatan Siasatan Jenayah Meradong dan pengadu melawat tanah perkuburan itu dan mendapati ia telah diceroboh dan beberapa kubur telah dicemari.

Baca Lagi | MB Selangor: Kebajikan 89 Keluarga Terjejas Projek ECRL Akan Dijaga

Baca Lagi | Bekas Bersatu Veep Mohd Rafiq Menyertai Semula Umno, selepas Pemilihan Parti

Penyata Jabatan Siasatan Jenayah

“Berdasarkan siasatan, sebanyak 11 kubur telah dicemari oleh perompak kubur yang dipercayai melombong barang berharga yang ditanam bersama mayat,” katanya dalam satu kenyataan.

Ketika ditanya sama ada polis mempunyai sebarang petunjuk mengenai penjenayah itu, Sekam berkata, masih belum ada suspek yang ditahan.

Beliau merayu kepada mereka yang mungkin mempunyai maklumat mengenai jenayah itu supaya membantu polis menjalankan siasatan dengan menyalurkan maklumat.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Bekas Bersatu Veep Mohd Rafiq Menyertai Semula Umno, selepas Pemilihan Parti

Read Next

Majikan Cina Mengupah Lebih Banyak Lelaki Selepas Kerajaan Memanjangkan Cuti Bersalin Bergaji

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.