The Malaysia Post

Pokok Tumbang Menyebabkan Kecelakaan Yang Tragis di Lebuh Raya Tun Dr Lim Chong Eu

Seorang penunggang motosikal telah kehilangan nyawa, manakala tiga lagi orang cedera dalam satu kemalangan yang berlaku awal pagi ini di Lebuh Raya Tun Dr Lim Chong Eu. Kemalangan itu berlaku apabila sebuah pokok tumbang dan menghempap dua buah kereta dan tiga motosikal.

Laporan Awal dan Keadaan Mangsa Kejadian

Ketua Polis Daerah Timur Laut, ACP Soffian Santong, memberitahu bahawa pihak polis telah menerima panggilan mengenai kemalangan itu pada kira-kira pukul 1.30 pagi tadi. Seorang remaja bernama Mohd Farid Amirol Shah, berusia 18 tahun, telah mengalami kecederaan parah di kepala dan dilaporkan meninggal dunia di tempat kejadian. Tiga orang lain turut mengalami kecederaan ringan dalam kemalangan tersebut.

Baca lagi | Empat Kanak-kanak Colombia Ditemui hidup Selepas 40 hari Kemalangan Pesawat Hutan Amazon

Tindakan Selanjutnya dan Maklumat kepada Orang Awam

Soffian menjelaskan bahawa sebanyak 10 orang terlibat dalam kemalangan ini. Namun, enam daripadanya tidak mengalami sebarang kecederaan. Mayat mangsa yang terbunuh dan tiga orang yang cedera telah dihantar ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk tindakan perubatan lanjut. Pihak berkuasa sedang menyiasat kes ini mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Mereka yang mempunyai maklumat berkaitan dengan kejadian ini dipelawa untuk memberi maklumat kepada Pegawai Penyiasat, Insp Mohd Shahrul Hanaffi di talian 016-6658704.

Baca lagi | Peguam baharu Najib mohon penangguhan rayuan akhir SRC; Hisyam Teh untuk mengetuai pertahanan

Tindakan Bomba dan Penyelamat di Tempat Kejadian Kemalangan

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Perak, A’azelan Hassan, memberitahu bahawa seramai 18 pegawai dan anggota bomba telah bergegas ke lokasi kejadian dengan menggunakan peralatan khas untuk menyelamatkan semua mangsa yang telah pun terperangkap.

Setibanya di tempat kejadian, pihak bomba mendapati terdapat sebatang pokok telah tumbang dan menghempap beberapa kenderaan yang sedang melalui jalan tersebut.

Dengan kerjasama Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP), pihak bomba telah pun menjalankan kerja-kerja pembersihan untuk memastikan kelancaran lalu lintas di kawasan yang terlibat dengan kemalangan tersebut.

Read Previous

11 Tempat Makan Best di Shah Alam Yang Anda Wajib Cuba, Semua Sedap-sedap!

Read Next

UCL FINAL 2023: Gelaran Sulung Liga Juara-Juara Pasukan Umpama “ditulis dalam bintang” – Pep Guardiola

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.