The Malaysia Post

Destinasi berbulan madu paling popular di Malaysia

Destinasi Bulan Madu di Malaysia

Tidak sabar untuk mengadakan percutian selepas perkahwinan? Pilihan realistik untuk merancang sekarang ialah bulan madu domestik, banyak masa, ia sebenarnya setanding dengan perjalanan ke luar negara juga!

1. Pulau Langkawi

Pulau Langkawi penuh dengan pusat peranginan – daripada ekonomi hingga hotel kelas premium 5 bintang, bebas cukai, serta dikelilingi oleh laut dan pantai yang indah.

Hotel ini berhampiran dengan lapangan terbang (15 minit memandu) dan terletak betul-betul di pantai Cenang, dengan banyak restoran, kedai cenderamata, kedai serbaneka di sekitar.

2. Cameron Highland

Suhu hijau dan sejuk pastinya akan memberikan rasa yang berbeza sama sekali dan membantu dalam mengeluarkan suasana damai. Pencinta alam pasti suka berbulan madu di sini kerana hiasan dan susunan hotel akan menaikkan lagi suasana romantik.

Elemen bulan madu yang sangat lengkap disertakan dalam pakej ini, pelbagai restoran dalam jarak berjalan kaki dari hotel, berhampiran dengan tarikan utama di Cameron Highland.

Baca Lagi | Pemain Cina Mengucapkan Selamat Tinggal Sedih kepada ‘World of Warcraft’

Baca Lagi | Bila dan Berapa Kerap Anda Tingkatkan Telefon anda

3. Desaru

Desaru dianggap antara permata tersembunyi di Malaysia kerana lautan dan pantainya memang cantik dan ramai yang tidak menyedari kewujudannya! Ia juga penuh dengan banyak jenama hotel antarabangsa yang sesuai untuk melayan pasangan berbulan madu.

Anantara Desaru ialah hotel 5 bintang yang baru dibina, ia adalah kumpulan hotel mewah yang mempunyai cawangan di seluruh dunia cth. di Dubai, Maldives, China, Sepanyol, Portugal dan banyak lagi.

Pelan pakej bulan madu disertakan dengan hiasan percuma dan bakul kek/buah-buahan, yang dijamin bagus kerana ia dibuat oleh kumpulan hotel pengalaman 5 bintang.

4. Cherating

Cherating adalah kawasan peranginan pantai yang lebih privasi kerana ia tidak sesak seperti kawasan pantai lain dan dibina dengan resort mewah juga. Ia memberi pasangan berbulan madu bahawa mereka melancong di sebuah pulau persendirian, dengan kru yang mesra yang melayani mereka secara profesional sejak mereka melangkah ke resort.

Ini adalah pakej semua termasuk, yang bermaksud anda pada asasnya tidak membelanjakan satu sen di resort selama 3 hari dua malam. Bukan itu sahaja, mereka mempunyai bar mi dan bar minuman yang anda boleh makan.

5. Pulau Pinang

Pulau Pinang walaupun sentiasa dipandang sebagai syurga makanan, kewujudan hotel mewah dengan pemandangan pantai dan lautan yang indah menjadikannya destinasi bulan madu yang hebat. Kelebihannya ialah terdapat lebih banyak tarikan di Pulau Pinang sendiri dan sangat bagus untuk mereka yang suka mengisi lebih banyak aktiviti dalam bulan madu mereka.

Bukan sahaja makan malam romantik biasa disertakan dalam pakej ini, tetapi juga makan tengah hari berkelah Instaworthy dengan hiasan. Inilah yang menjadikannya luar biasa daripada orang lain dan membawa lebih banyak kenangan indah ke bulan madu. Selain itu, Tanjung Point Residences dilengkapi dengan ruang tamu, balkoni dan pantri, yang terasa lebih lengkap untuk penginapan yang singkat.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Bila dan Berapa Kerap Anda Tingkatkan Telefon anda

Read Next

Kebebasan Internet Hak Asasi Manusia yang Penting

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.