The Malaysia Post

Malaysia Airlines menambah kekerapan untuk destinasi domestik menjelang PRU15

Tingkatkan Penerbangan dalam Malaysia Airlines

Malaysia Airlines akan meningkatkan kekerapan penerbangan dan menggunakan pesawat A330 berbadan lebar di beberapa laluan di Semenanjung, Sabah dan Sarawak bagi memastikan sambungan lancar dan boleh dipercayai untuk pengundi menjelang pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Dalam satu kenyataan hari ini, syarikat penerbangan itu berkata ia akan menambah penerbangan kepada 44 daripada 26, dan menaik taraf kepada 24 daripada 16 perkhidmatan domestik kepada kapal A330.

Mereka yang pulang ke tanah air pada 19 November juga akan mendapat diskaun 20 peratus sehala, tambang semua termasuk bermula pada RM104 melalui kempen “Jom Balik Mengundi” syarikat penerbangan itu untuk tempahan yang dibuat sebelum 19 November, untuk perjalanan dari 11 November hingga 27 November, 2022.

Diskaun 20 peratus dikenakan kepada semua kategori tambang, termasuk Lite, Asas dan Flex untuk Kelas Ekonomi serta Asas dan Flex untuk Kelas Perniagaan. Tempahan boleh dibuat di www.malaysiairlines.com.

Pelajar Berumur 18-26 Tahun Untuk Mendaftar sebagai MHexplorer

Syarikat penerbangan itu juga menggalakkan pelajar berumur antara 18 dan 26 tahun untuk mendaftar sebagai ahli MHexplorer untuk menikmati faedah perjalanan sepanjang tahun, termasuk diskaun sehingga 30 peratus untuk penerbangan Malaysia Airlines dan Firefly, elaun bagasi 10kg tambahan, satu pertukaran tarikh percuma dan lain-lain. faedah.

Baca Lagi | Rasai hidangan terbaik Malaysia dalam pelbagai hidangan di The Chow Kit Kitchen & Bar

Baca Lagi | Kementerian Komunikasi dan Multimedia menubuhkan pasukan petugas untuk membanteras berita palsu semasa PRU15

Kapasiti Ditingkatkan sebanyak 30%

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Malaysia Airlines Bhd Kapten Izham Ismail berkata tempahan Malaysia Airlines telah melonjak sebanyak tujuh peratus berbanding purata hariannya, dengan hampir 70,000 tempahan penumpang sejak pelancaran “Jom Balik Mengundi” pada 20 Oktober.

Syarikat penerbangan itu telah meningkatkan kapasiti sebanyak 30 peratus ke destinasi domestik utama di Semenanjung Malaysia seperti Pulau Pinang dan Kota Baru serta Sabah dan Sarawak, kata kenyataan itu.

Beliau menggesa pelanggan membuat tempahan awal dengan negeri seperti Pulau Pinang dan Selangor mengisytiharkan 18 November sebagai cuti umum.

“Terdapat 140,000 tempat duduk disediakan dengan mengoptimumkan semua armada kami untuk menyokong kedua-dua pergerakan pengangkutan udara melalui Malaysia Airlines semasa PRU15,” tambahnya.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Kementerian Komunikasi dan Multimedia menubuhkan pasukan petugas untuk membanteras berita palsu semasa PRU15

Read Next

Mahkamah Apex Singapura menolak rayuan pendakwaan supaya lelaki yang terlibat dalam serangan gangland maut disabitkan dengan kesalahan membunuh

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.