The Malaysia Post

Piala Dunia Hoki: Pertembungan Malaysia-Sepanyol akan disiarkan secara langsung di Skrin Besar

Menteri Belia dan Sukan Hannah Yeoh bercakap kepada ahli media di Putrajaya

Peminat hoki berpeluang menyaksikan perlawanan silang bola sepak Piala Dunia 2023 antara Malaysia dan Sepanyol di skrin besar di dua lokasi pada 6.45 petang hari ini.

Menteri Belia dan Sukan Hannah Yeoh berkata dua lokasi itu ialah Dataran Merdeka di sini dan Perbadanan Putrajaya, Presint 3 di Putrajaya.

“Bagi mereka yang tidak pulang ke kampung halaman, dua lokasi skrin besar disediakan untuk menyaksikan pasukan hoki kami bermain.

“Untuk menyokong pasukan Malaysia, saya akan menyambut hari pertama Tahun Baru Cina di Dataran Merdeka. Jom!,” katanya dalam catatan Facebook.

Yeoh turut menjemput seluruh rakyat Malaysia ke lokasi tersebut untuk menyaksikan perlawanan di skrin besar dan menyokong skuad hoki negara.

Baca Lagi | Ketua info Umno: Tunjuk Bukti Nafi Tuduhan Beli Undi PRU15

Baca Lagi | Enam Negeri Mengeluarkan Amaran Banjir Kilat 24 jam

Perlawanan di Stadium Kalinga

Pada 19 Jan, pemain nombor sembilan dunia Malaysia, di bawah bimbingan ketua jurulatih A. Arul Selvaraj, menewaskan New Zealand 3-2 dalam perlawanan terakhir Kumpulan C di Stadium Kalinga di Bhubaneswar, India.

Ia merupakan kemenangan kedua Malaysia selepas menewaskan Chile 3-2, sekali gus meletakkan Speedy Tigers di tempat kedua di belakang Belanda dalam Kumpulan C.

Malaysia mempunyai rekod buruk menentang Sepanyol, hanya menewaskan mereka tiga kali dan seri dua kali dalam 18 pertemuan.

Read Previous

Enam Negeri Mengeluarkan Amaran Banjir Kilat 24 jam

Read Next

Pesta Filem Seram UK Mendapat Reputasi Seluruh Dunia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.