The Malaysia Post

Peserta untuk pelakon Zul Ariffin Affection in Reality Dating rancangan ‘Pencuri Hati’

Tiga Belas Peserta untuk Bertanding

Pelakon Zul Ariffin bakal menjadi tumpuan program realiti bujang baharu berjudul Pencuri Hati mulai 9 Disember ini.

Dihasilkan oleh aplikasi penstriman hiburan tempatan, Sooka, rancangan itu akan menampilkan 13 peserta wanita yang memperebutkan hati Zul.

Peserta yang memenangi cabaran mingguan akan menerima nota khas dan dapat meluangkan masa bersama Zul, manakala peserta yang mendapat markah terendah akan menghadapi penyingkiran.

Rancangan realiti yang dihasilkan dengan kerjasama Astro Productions itu bertujuan mengetengahkan trend baharu yang disasarkan kepada generasi milenium, di samping memastikan konteks rancangan itu kekal serasi dengan sensitiviti budaya tempatan.

Zul menyatakan minatnya untuk menyertai rancangan itu kerana menganggapnya sebagai cabaran dan pengalaman baharu dalam kerjayanya.

“Konsep persembahan itu menarik kerana ia membolehkan peserta mengenali saya sebagai diri saya dan bukannya sebagai pelakon.

Baca Lagi | Aktivis Pro-Perikatan Chegubard Akan Dikuis Polis Mersing

Baca Lagi | Saham Asia Bergelora sebagai Pelabur Berhati-hati selepas Data China Mengecewakan

“Terdapat juga pelbagai segmen dalam program ini seperti kecergasan, memasak, fesyen dan hobi yang membantu peserta mengenali personaliti saya dengan lebih mendalam.”

Rancangan itu turut menampilkan pengacara dan pelakon Sherry Alhadad serta doktor perubatan dan pengaruh media sosial Dr Shazril Shaharuddin yang akan menjadi orang tengah antara Zul dan peserta.

Program Realiti Selebriti Indroducing Sarjana Muda

Ketua pengaturcaraan Sooka Emarina Mohd Kamal dalam satu kenyataan berkata mereka gembira menjadi aplikasi hiburan tempatan pertama yang memperkenalkan program realiti selebriti bujang di Malaysia.

“Pengenalan Pencuri Hati adalah berdasarkan maklum balas positif daripada siri asal kami yang lain.”

Emarina juga menyatakan bahawa pemilihan Zul untuk program realiti itu adalah berdasarkan merit dan kelayakannya sebagai pelakon profesional.

“Walaupun terdapat kontroversi pada masa lalu, kami menyedari bahawa kebertanggungjawaban dan kematangan Zul dalam menangani isu di mana dia menunjukkan ciri profesional sebenar.”

Zul membuat Tajuk Berita

Zul menjadi tajuk utama awal tahun ini selepas dia memuat naik adegan berwap di Instagram di mana dia dilihat membawa seorang pelakon dalam kedudukan yang tidak senonoh dalam drama Perempuan Itu.

Sebanyak 10 episod mingguan akan pergi ke aplikasi Sooka mulai Jumaat depan.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Saham Asia Bergelora sebagai Pelabur Berhati-hati selepas Data China Mengecewakan

Read Next

Badan Peguam Malaysia mengalu-alukan seruan Raja untuk melucutkan kuasa PM

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.