The Malaysia Post

Penampilan Di Big Stage 2023 Sering Dikritik, Ada Yang Mahu Boikot Aina Abdul

Penyanyi popular Aina Abdul membela penampilannya yang kontroversial dengan mengenakan imej tilam sebagai juri tetap program realiti Big Stage 2023 musim kelima. Aina menjelaskan bahawa penampilannya itu mengikuti tema galau dan ada mesej yang ingin disampaikan kepada penonton.

Dia terkejut dengan reaksi negatif netizen terhadap penampilannya. Aina juga mengelak komen melampau dan penghinaan terhadap penampilannya.

Baca lagi | Pereka tempatan Melinda Looi membuat pakaian berani daripada rambut sintetik, tocang untuk konsert Istana Budaya Aina Abdul (VIDEO)

Berhabis Ribuan Ringgit untuk Wajah dan Ketrampilan di Big Stage 2023

Dia menyatakan bahawa selain penampilan, dia juga menghabiskan banyak wang untuk menjaga wajah dan tubuhnya sebagai selebriti.

Sebelum ini, penampilan Aina mendapat kritikan daripada netizen. Rata-rata netizen mengkritik penampilannya dengan imej tilam dan ada yang menganggapnya seperti ‘marshmallow‘.

Bahkan, Aina Abdul turut menerima kritikan hebat apabila bajunya disamakan dengan baju kalis peluru pada minggu awal Big Stage 2023.

Aina mengaku sudah bosan dengan kritikan netizen dan merasa seperti baju kalis peluru. Beliau membuat kenyataan tersebut semasa mengulas penampilannya sebagai juri tetap dalam program realiti Big Stage musim kelima, yang mendapat kecaman dari netizen.

Aina menyatakan bahawa menjadi juri di Big Stage adalah peluang emas baginya untuk meninggalkan kesan dan impak positif pada program tersebut.

Baca lagi | Pereka tempatan Melinda Looi membuat pakaian berani daripada rambut sintetik, tocang untuk konsert Istana Budaya Aina Abdul (VIDEO)

Penampilan Seorang Juri Penting untuk Beri Impak

Aina menjelaskan bahawa penampilan dan imejnya sebagai seorang juri sangat penting untuk memberi impak kepada penonton.

Beliau juga menyatakan bahawa turban yang dipakainya semasa menjadi juri dalam Big Stage pada mulanya lebih tinggi, tetapi ia terpaksa dipotong sedikit untuk keselesaan.

Aina mengakui bahawa turban yang dipakainya agak berat, dan selepas peserta kedelapan membuat persembahan, beliau mulai merasa tidak selesa dan sakit kepala.

Bagaimanapun, Aina menyatakan bahawa dia dan penata gayanya berbincang setiap minggu mengenai imej yang ingin ditampilkan.

Malah, ujarnya juga, tema mereka pada setiap minggu adalah ‘Aina Abdul’, dan mereka akan memberikan visual yang terbaik kepada netizen walaupun mereka suka atau tidak dengan penampilan yang akan digayakan tersebut.

Mendapat Inspirasi dari Afrika Selatan dan Budaya dari Nigeria dan Sudan Aina dan pasukannya mendapatkan inspirasi dari model-model dari Afrika Selatan dan budaya dari Nigeria dan Sudan kerana fesyen mereka yang unik dan menarik.

Sebelum ini, penampilan Aina sebagai juri tetap dalam minggu kedua Big Stage musim kelima mendapat kecaman hebat dari netizen. Di media sosial, netizen mengkritik penampilan turban yang dipakainya kerana menghalang pandangan penonton di belakang.

Ada juga netizen yang menganggap turban yang dipakai Aina seperti tumbuhan yang tumbuh di kepala.

Read Previous

Uganda Luluskan Undang-undang Anti-LGBTQ Paling Keras Di Dunia

Read Next

Sorotan WWDC23 – Apple Lancarkan Aplikasi Yang Penuh Dengan Inovasi Hebat Dan Ciri-ciri Canggih

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.