The Malaysia Post

Jenama Pakaian Terunggul di Malaysia

Jenama Lahir dan Dibesarkan di Malaysia

Sejak sedekad lalu, industri pakaian tempatan telah meningkatkan permainan mereka dengan menubuhkan jenama pakaian mereka sendiri.

Jenama yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia, yang menawarkan barangan harian seperti kemeja-t, hoodie, seluar dan aksesori pakaian kini bernilai sedozen, dan berikut ialah Jenama Pakaian Malaysia Teratas!

1) Rare Clothing Co.

Rare Clothing Co.

Label pakaian bebas yang telah wujud sejak September 2010, Rare Clothing Co. memberi tumpuan terutamanya pada pakaian jalanan kasual. Ini termasuk segala-galanya daripada tee grafik hingga topi, seluar jeans dan aksesori yang bergaya, bergaya dan abadi. Anda boleh menyemak barangan mereka yang tersedia di Shopee.

2) Kiz Urban

Kiz Urban

Falsafah Kiz Urban bukan sahaja mengenai fesyen tulen tetapi juga ekspresi identiti budaya dan sosial yang boleh dilihat. Barisan pakaian mereka dikekalkan ringkas tetapi cukup praktikal dan bergaya, menawarkan kebanyakannya pakaian kasual hitam dan putih dengan cetakan grafik.

Tersedia untuk lelaki dan wanita, anda boleh membeli-belah pakaian mereka dengan mudah dalam talian atau melawat salah satu stokis mereka di sini.

Baca Lagi | Anwar Tiba di Istana Negara Serah Senarai Timbalan Menteri kepada Agong

Baca Lagi | Cara Buka Akaun Penjual Amazon di Malaysia

3) Pestle & Mortar

Pestle & Mortar

Label pakaian jalanan tempatan Pestle & Mortar tidak memerlukan pengenalan, memandangkan popularitinya sejak membuat penampilan sulung pada tahun 2010. Mereka pastinya telah melangkah jauh sejak permulaan sederhana mereka menjual tee di bazar dan pasar perayaan.

Rangkaian pakaian mereka mencerminkan gaya hidup dan budaya yang diselitkan tempatan, yang boleh dilihat dengan jelas pada baju kemeja kasual mereka. Anda juga boleh mencari koleksi kolaboratif, di mana mereka bekerjasama dengan orang seperti Looney Tunes dan Air Asia. Selain tee, Pestle & Mortar juga menyediakan barangan lain seperti baju boling, seluar, hoodie dan aksesori.

4) The Swagger Salon

The Swagger Salon

Semuanya bermula dengan slogan LANSI (slanga Kantonis untuk “sombong”), yang pada asalnya muncul pada koleksi topi Shen (pengasas). Selebihnya, seperti yang mereka katakan, adalah sejarah, kerana jenama itu kemudiannya mengembangkan pengikut kultus.

Selepas mengasaskan The Swagger Salon pada tahun 2010 bersama rakan sekolah menengahnya, Jason dan Jian, slogan LANSI menjangkau melebihi had. Anda juga boleh menemuinya pada baju-t kasual dan aksesori mereka seperti pek pelekat, pin enamel dan buku kerja. Anda boleh membeli-belah barangan mereka dalam talian atau melawat kedai utama The Swagger Salon di George Town, Pulau Pinang.

5) Attack Apparel

Attack Apparel

Beroperasi sejak 2009, Attack Apparel amat terkenal dengan tee grafik yang sangat terperinci. Lebih-lebih lagi, kebanyakan reka bentuk grafik sebenarnya dilukis dengan tangan, menjadikannya lebih unik.

Sudah tentu jauh dari kemeja-t biasa anda yang dikeluarkan secara besar-besaran, lihat koleksi mereka dengan melawati halaman media sosial Attack Apparel di Facebook dan Instagram.

Read Previous

Cara Buka Akaun Penjual Amazon di Malaysia

Read Next

Bagaimana Memulakan Perniagaan di Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.