The Malaysia Post

James Kelaparan untuk Mengelak Pertandingan Pertandingan NBA Kedua Langsung

LeBron James tidak terlepas NBA Playoffs

Dalam musim berturut-turut sejak dua kempen pertamanya dan bintang Los Angeles Lakers itu benar-benar tidak mahu ia berlaku tahun ini, pemain berusia 38 tahun yang menjadi pendahulu penjaring sepanjang masa NBA awal bulan ini berkata sebelum ini Permainan All-Star NBA hari Ahad bahawa dorongan penutup untuk mencapai tempat playoff adalah antara pencarian musim biasa terbesarnya.

“Ia adalah 23 perlawanan paling penting dalam karier saya untuk musim biasa,” kata James. “Ia adalah jenis minda yang saya ada dan saya harap mereka akan bangkit selepas rehat.”

Lakers bergelut untuk memulakan 27-32 dan menduduki tempat ke-13 dalam Persidangan Barat.

Itu adalah dua perlawanan di belakang Oklahoma City untuk tempat ke-10 dan tempat terakhir dalam permainan play-in selepas musim dan 3.5 perlawanan di belakang Dallas tempat keenam untuk tempat playoff terakhir yang dijamin.

“Saya mahu membuat dorongan untuk mara ke playoff,” kata James. “Saya tidak mahu melihat diri saya tidak menjadi sebahagian daripada pasca musim selama dua tahun berturut-turut. Ia bukan sebahagian daripada DNA saya.

“Kami duduk di sini bercakap tentang rekod dan perkara-perkara seperti itu, dan itu semua keren, tetapi saya lebih ghairah untuk cuba membuat pasca musim dan memberi diri kami peluang untuk bersaing untuk (gelaran) yang lain.”

James adalah pilihan Draf NBA keseluruhan teratas oleh Cleveland pada tahun 2003. Dia adalah Rookie of the Year NBA 2004 dan mencapai Permainan All-Star NBA pertamanya pada tahun 2005 tetapi Cavaliers terlepas playoff kedua-dua musim — satu-satunya kali setakat ini James terlepas berturut-turut playoff NBA.

Baca Lagi | Kawasan di AS, China Paling Berisiko untuk Kerosakan Iklim

Baca Lagi | Wajibkan Bank Membayar Balik Mangsa Penipuan, Ahli Parlimen Stampin Beritahu Kerajaan

James mencapai pasca musim dari 2006 hingga 2018, memenangi gelaran NBA bersama Miami pada 2012 dan 2013 dan Cleveland pada 2016, dan mengambil satu lagi pada 2020 selepas terlepas pasca musim bersama Lakers pada 2019. Lakers terlepas playoff musim lalu selepas pergi 33-49 dan memerlukan caj untuk mengelakkan kegagalan yang lain.

“Saya harap saya dapat memikirkan cara untuk memastikan saya berada di lantai setiap malam untuk 23 perlawanan ini untuk memberi kami peluang,” kata James.

James terlepas tiga perlawanan kerana kecederaan kaki kiri sebelum membuat kemunculan semula Rabu lalu.

“Perasaan cukup baik sekarang,” kata James. “Perkara paling penting bagi saya sekarang ialah mengekalkan kesihatan saya dan bersedia untuk rakan sepasukan selepas rehat ini kerana kami perlu melakukan dorongan kuat jika kami mahu melakukan sesuatu yang istimewa.”

Secara istimewa, James bermaksud bahawa dia berpendapat Lakers boleh bersaing dengan sesiapa sahaja jika mereka boleh mara ke playoff.

“Saya sentiasa yakin dalam mana-mana kelab yang pernah saya sertai, sebaik sahaja kami masuk ke playoff, kami boleh bersaing dengan sesiapa sahaja dan saya rasa tiada perbezaan sekarang,” kata James.

“Dengan senarai cara kami dibentuk sekarang, jika kami boleh menamatkan musim biasa ini dengan kaki kanan, maka kami boleh bersaing dengan sesiapa sahaja di Persidangan Barat, jika tidak keseluruhan liga.

“Ia akan mengambil banyak komitmen… tetapi ya, saya rasa jika kita boleh menumbuk tiket kita, kita boleh bersaing dengan sesiapa sahaja.”

LeBron suka Vegas

James mengulangi bahawa dia suatu hari nanti ingin memiliki pasukan NBA dan menyukai peluang di Las Vegas, di mana pasukan NFL dan NHL berkembang maju dan Formula Satu merancang perlumbaan baharu yang menakjubkan.

“Pemilikan adalah sesuatu yang saya menjadi sebahagian daripada sekarang di luar mahkamah dalam banyak perkara,” kata James. “Untuk dapat menterjemahkannya kepada permainan bola keranjang, saya rasa saya boleh memberi kembali permainan ini dalam banyak cara, walaupun saya tidak berpakaian seragam, yang boleh memberi manfaat kepada sukan ini.

“Saya ingin sekali pada suatu ketika nanti memiliki francais NBA dan dapat membawa francais yang menang ke sebuah bandar. Vegas adalah sebuah bandar yang sangat hebat, dan mereka melakukan beberapa perkara yang hebat dalam sukan hari ini.”

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Wajibkan Bank Membayar Balik Mangsa Penipuan, Ahli Parlimen Stampin Beritahu Kerajaan

Read Next

Penghibur HK Eason Chan akan membuat persembahan di Malaysia pada bulan Mei

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.